Terveyttä edistäviä innovaatioita

Kasvisten käytön lisääminen on yksi Apetitin päätavoitteista, ja yhtiön missiona on luoda kasviksista hyvinvointia. Hyvä esimerkki kasvisten käytön lisäämiseen tähtäävästä tuotekehityksestä on kotimainen tuoteinnovaatio Apetit Vegepops, joka toi kasvistrendin jäätelöaltaisiin. Herkullisissa Apetit Vegepops -kasvis-hedelmäjäissä yhdistyvät kotimaiset, vastuuviljellyt kasvikset sekä marjat ja hedelmät. Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2018 valittu Apetit Vegepops porkkana-mango sisältää 41 prosenttia kasviksia ja hedelmiä.

Ksylitolin terveysvaikutukset on osoitettu kiistatta. Ksylitolipurukumi sekä -pastillit ovat tulleet tutuiksi suomalaisten arjessa. Maailman ensimmäinen ksylitolituote kehitettiin Suomessa. Kauppoihin ensimmäiset Xylitol Jenkki -purkkapakkaukset tulivat vuonna 1975. Nykyään ksylitolituotevalikoima tarjoaa lapsille ja aikuisille paljon erilaisia tuotteita happohyökkäyksen katkaisuun. Cloettan tekemän terveysväiteanomuksen myötä täysksylitolipurukumilla on myös EU:n hyväksymä terveysväite. Lue lisää ksylitolista Cloettan tietopaketista.

Fazer Leipomoilla panostetaan jatkuvasti tuoteportfolion kehittämiseen ja innovaatioihin. Fazer Leipomoiden terveelliset innovaatiot löytää helposti Parempi Leipä -peukalosymbolin avulla. Fazer Juuresleivissä kolmannes jauhoista on korvattu kasviksilla ja juureksilla, Fazer Siemenleivässä vastaavasti kolmanneksella jyviä ja siemeniä. Fazer Vatsaystävälliset leivät on suunniteltu sopimaan kaikenlaisille vatsoille. Valikoimissa on maailman ensimmäinen Low-FODMAP-ruisleipä, 100% kaurasta leivottu leipä sekä Gluteeniton tuoreleipä.

Suomen ainoassa purukumitehtaassa valmistetaan Fazerin ksylitolituotteita, purukumia ja pastilleja.

HKScan Finlandin kehittämän Rypsiporsas®-lihan rasvakoostumus on lähellä siipikarjan lihaa ja lihan rasva on luontaisesti pehmeää. Rypsiporsas-tuotteiden ansiosta on mahdollista parantaa rasvan laatua suomalaisten ruokavaliossa.

Suomalainen Benecol® oli ensimmäinen terveysvaikutteinen kolesterolia alentava elintarvike. Sittemmin Benecolista on tullut tuotekokonaisuus, joka tukee kolesterolin alentamista maailmanlaajuisesti. Benecol-tuotteissa on käytetty suomalaista innovaatiota, kasvistanoliesteriä. Se valmistetaan suoraan luonnon raaka-aineista. Tutkitusti tehokkaat Benecol-tuotteet on tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.

Vaasan on kasvattanut kuitupitoisten tuotteidensa tarjontaa johdonmukaisesti. Esimerkiksi Vaasan Kaurasydän on herkullinen leipä, jossa runsaskuituisen kauraleivän terveysedut on viety uudelle tasolle. Kaurasydäntä säännöllisesti syömällä voi alentaa kolesterolia helposti ja luonnollisesti. Leivässä hyödynnetään betaglukaanin kolesterolia alentavaa vaikutusta. Ominaisuus on saatu säilymään paistetussa leivässä.

Valio on Valio ValSa® maitosuolainnovaation avulla pystynyt vähentämään suolan määrää juustossa ja levitteessä jopa 50 prosenttia muuttamatta makua. Valio ValSa® maitosuolalla voidaan korvata osa elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävässä tavallisesta ruokasuolasta. Vähempisuolaiset Valio Polar®, Valio Salaneuvos®, Valio Oivariini® ja Valio Oltermanni® tuotteet tunnistaa vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.

Takaisin ylös