Aktiivisen elämäntavan puolesta

Lasten Liike on liikunnallinen iltapäiväkerho, jossa kokeillaan erilaisia lajeja ja nautitaan liikunnasta. Lasten liike sai alkunsa Fazerin ja Valon yhteisestä pilottihankkeesta, jolla saatiin aikaan erinomaisia tuloksia eri paikkakunnilla. Vuodesta 2017 lähtien suomalaisyritykset ja uusi Olympiakomitea mahdollistavat yhdessä Lasten Liike -nimellä kulkevan valtakunnallisen toiminnan. Yhteisen Lasten Liike -hankkeen tavoitteena on suunnata alakoulujen iltapäivätoimintaan seuraavien kolmen vuoden aikana vähintään miljoona euroa.

HK on Lasten Liike -hankkeen pääkumppani. Hankkeen tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus osallistua liikunnalliseen iltapäiväkerhoon tai iltapäivien harrastustoimintaan. Lisäämällä toimintaa iltapäiviin helpotetaan perheiden arkea ja vähennetään lasten yksinäisyyttä. HK:n tuki Lasten Liike -toiminnalle mahdollistaa perheen pienimmille kaikkiaan noin 40 000 liikuntatilaisuutta.

Hyvä mieli kertoo riittävästä syömisestä – niin lapsilla kuin aikuisillakin. Säännöllisesti syömällä jaksaa paremmin liikkua ja ajatella.
HK:n Liikkuvan lapsen ravinto-opas tarjoaa lapsiperheille vinkkejä hyvään ruokavalioon ja ateriarytmiin.

Suomen Sokeri on mukana tukemassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelinta. Tuellamme haluamme lisätä lasten mahdollisuutta kiireettömään aikaan aikuisen kanssa. Tukirahat ohjautuvat MLL:ssä muun muassa uusien päivystäjien kouluttamiseen, päivystäjäverkoston ohjaamiseen ja jatkokouluttamiseen sekä lasten puhelumaksujen kattamiseen.

Nestlé For Healthier Kids -ohjelma kannustaa lapsia liikkumaan ja syömään terveellisesti. Suomessa yli 1 000 alakouluikäistä osallistui vuonna 2018 Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhdessä järjestämiin iltapäiväkerhoihin, joissa harjoitellaan yleisurheilutaitoja. Vuonna 2019 Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhoja järjestetään 20 paikkakunnalla Suomessa.

Unilever Finlandin suurin jäätelömerkki Ingman on tehnyt jo pidemmän aikaa yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa. Yhteistyön myötä noin 30 helsinkiläisnuorta on saanut mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Kesällä 2016 jädepyöriä polki 24 nuorta. Työkokemuksen lisäksi nuoria sparrattiin työelämätaidoista, työpaikan hakemisesta ja cv:n laatimisesta. Ingman toteutti myös kampanjan Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa. Jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta tehtiin lahjoitus yhteistyöhön. Kertyneellä summalla tarjottiin 30 lapselle tukiperhe vuodeksi.

Raisio tukee Suomen Urheiluliitto (SUL) ry:n järjestämää Elovena Voimapäivä -kampanjaa, joka keskittyy lisäämään suomalaisten lasten liikuntaa ja hyvinvointia sekä tuntemaan terveellistä ravitsemusta. Raisio on järjestänyt alakoululaisille hauskoja yleisurheilupäiviä yhteistyössä SUL:n kanssa ympäri Suomea jo vuodesta 2007.

Arvostamme henkilöstömme hyvinvointia ja tuemme sitä monin eri tavoin. Tuemme työntekijöidemme liikuntaharrastuksia erilaisin kampanjoin sekä mahdollistamme esim. pyörän tai nastakenkien ostamisen osamaksulla. Tuemme myös lasten liikuntamahdollisuuksia erilaisin kampanjoin. Viimeksi keräsimme kampanjatuotteiden avulla 50 000€ Onnen kesä -kampanjassa, jossa tuettiin vähävaraisten lapsiperheiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa.

Valio Akatemia® edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unel-mista totta jakamalla raha-, ravitsemus, tuote- ja tapahtumastipendejä. Ohjelma tarjoaa yhdessä Valio Akatemia® kummien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin. Keväällä 2013 perus-tettu Valio Akatemia® on jakanut stipendejä jo yli 1500. Valio Akatemia® on osa Valion vastuullisuusohjel-maa. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Takaisin ylös