Tietoa Elintarvikepäivästä

Elintarvikepäivä on alan suurin vuosittainen koulutus- ja ajankohtaistapahtuma, joka tarjoaa tietoa, ajatuksia ja kohtaamisia alan asiantuntijoiden kanssa.

Elintarvikepäivä kokoaa ruoka-alan ammattilaiset ajankohtaisten aiheiden ja uuden tiedon äärelle. Päivän ohjelma koostuu kaikille osallistujille yhteisestä avausosioista ja iltapäivällä järjestettävistä sessioista, joissa syvennytään ajankohtaisiin teemoihin eri näkökulmista.

Päivän aikana asiantuntijapuheenvuoroissa ääneen pääsevät niin elintarvikealan yritysten edustajat, tutkijat, virkamiehet, ruokapalvelujen tarjoajat kuin muutkin alan vaikuttajat. Esillä on on ajankohtaista tietoa, faktoja, tilannekuvaa ja tulevaisuuden työkaluja. Usein tapahtumassa on myös kansainvälisiä puhujia, innovaatioita ja esimerkkejä. Kaikki puheenvuorot liittyvät tavalla tai toisella elintarvikealan ammattilaisten työpäivään. Viime vuosina Elintarvikepäivässä on ollut noin 30 asiantuntijapuheenvuoroa.

Ohjelmaa täydentää näyttelyosasto, jossa kävijät voivat tutustua palveluihin ja hankkeisiin. Näytteilleasettajia on tapahtumassa vuosittain noin 25-30.

Nimensä mukaisesti päivä pyörii tiiviisti ruuan ympärillä. Päivä alkaa aamukahvin merkeissä ja päättyy illallisbuffettiin. Muiden alan ammattilaisten kohtaaminen hyvän ruuan ja tuoreen tiedon äärellä onkin monelle tapahtumakävijälle keskeinen lisäarvo, joka antaa virtaa arjen työhön. Tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen 500-600 ruoka-alan asiantuntijaa.

Elintarvikepäivän järjestävät yhdessä Elintarviketeollisuusliitto ja Elintarvikkeiden tutkimussäätiö. Tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä vuonna 2024 Elintarvikepäivä järjestetään jo 53. kerran.

Tapahtuman tuotot käytetään suomalaisen elintarvikealan kehittymistä vahvistavaan tutkimukseen. Tutkimussäätiö myöntää vuosittain apurahoja alan tutkijoille ja tutkimushankkeille. Osallistuminen on siis arvokas panos myös alan tutkimustyön hyväksi.

Lue lisää Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöstä

 

Elintarvikepäivän ohjelmassa on tilaa myös kohtaamiselle…

Ja näyttelyosastoon tutustumiselle.

Kuvat: Laura Oja