Makupaloja Elintarvikepäivän 2020 ohjelmasta

Alta löydät poimintoja Elintarvikepäivän runsaasta puhujakattauksesta.
  • Elintarviketurvallisuudesta puhuttaessa tärkeää on petoksellisen toiminnan estäminen. Isoa kuvaa aiheeseen avaa Europan petostentorjuntaviraston pääjohtaja Ville Itälä.
  • Miten menestyä elintarvikemarkkinoilla, kun kysyntä pirstaloituu? Aihetta avaa Oy Hartwall Ab:n toimitusjohtaja Kalle Järvinen.
  • Ruoka houkuttaa petoksiin. Syvälle aiheeseen sukeltaa Saskia van Ruth, Professor of Food Authenticity and Integrity Wageningenin yliopistosta puhuessaan otsikolla Food fraud: think like a criminal.
  • Minkälainen ravinto on hyväksi aivoille? Aihetta valottaa Fazer Brainhow® - tutkitusti aivoystävällisiä ruokaratkaisuja -puheenvuorossaan elintarviketieteiden tohtori, Lead in Health Marika Laaksonen Fazer Lab Tutkimuksesta.
  • Useat ruoka-alan brändit sijoittuvat vuodesta toiseen arvostetuimpien listalle. Mikä on maineen, vastuullisuuden ja brändin merkitys ruoka-alan toimijoiden menestykselle? Aiheeseen pureutuu T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.
  • VTT:n tutkimusprofessori Nesli Sözer kertoo My food, your food, her food….future food system? -puheenvuorossaan, millainen on terveellisiä välipaloja käyttäjälle räätälöivä välipalakone.
  • Vesikysymykset ovat keskeinen osa vastuullista ruuantuotantoa. Miten Suomi voi säästää globaaleja vesivaroja? Tästä puhuu tohtorikoulutettava Elina Lehikoinen (Water and Development Research Group, Aalto-yliopisto) otsikolla Kansallinen elintarviketutkimusstrategia uudistuu – fokuksessa Suomen vahvuudet ja tulevaisuuden painopisteet.

Elintarvikepäivän ohjelmakokonaisuus päivittyy talven aikana.