Työkaluja vastuullisuuden toteuttamiseen, klo 14.30-16.00

 Aurora-sali, 1. krs

Puheenjohtaja
Toimialapäällikkö Marika Säynevirta, Elintarviketeollisuusliitto ry

14.30–14.50 Olemmeko valmiita, kun elintarvikejätteen seurantavelvoite iskee?
Suomessa ollaan rakentamassa ruokahävikin ja elintarvikejätteen seurantajärjestelmää laajassa yhteistyössä - raportointivelvollisuus jo 2020 lähtien komissiolle.
Erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus

14.50–15.10 Miten otetaan niskalenkki hävikistä?
Kokemuksia suomalaisista elintarvikeyrityksistä.
Johtava asiantuntija Kati Oikarinen, Envitecpolis Oy

15.10–15.30 Greener Printing – pakkauspainatus ympäristöystävällisemmin
Hiilijalanjäljen pienentäminen käytännössä.
Solution Manager Heidi Valkamo, Marvaco Oy

15.30–16.00 Toimiva, myyvä ja merkityksellinen vastuullisuus
Mitkä ovat kuluttajatrendit pakkaussuunnittelussa?
Senior Insight Strategist Saara Järvinen, Kuudes

---

Pi­dä­täm­me oi­keu­den oh­jel­man muu­tok­siin.