Kasvetaan maailman parhaiksi kehittämällä koulutusta ja tutkimusta

Kasvetaan maailman parhaiksi kehittämällä koulutusta ja tutkimusta

Suomalainen elintarvikealan osaaminen on huipputasoa. Innovatiivinen ja vastuullinen pohjoinen ruuantuotanto mahdollistaa kilpailukykyisen elintarviketeollisuuden sekä kuluttajien hyvinvoinnin kotimaassa ja globaalisti.

Vahvasti kotimaisissa ja kansainvälisissä kuluttajatrendeissä mukana elävä ala vaatii jatkuvaa kehitystä, jossa suomalaisten on syytä olla mieluummin edellä kuin vain mukana. Ala tarvitsee uusia osaajia kaikilta koulutusasteilta: ammattiopinnoista ja ammattikorkeakouluista valmistuneista aina yliopistokoulutuksen saaneisiin.

Nykyajan elintarvikeala haastaa tutkimus- ja kehittämistarpeillaan mukaan korkeasti koulutettuja tutkijoita, edistää toimiala- ja tutkimusrajat ylittävää yhteistyötä sekä rakentaa aktiivisesti tulevaisuuden vastuullista elintarviketeollisuutta.

ETL:n tavoitteet

  • Osaavaa työvoimaa elintarvikealalle on riittävästi, kun eri koulutusasteiden resurssit turvataan laajasti ja suunnataan vastaamaan yritysten tarpeita.
  • Kuluttajien hyvinvointia tukevia vastuullisia ruokainnovaatioita kehitetään, kun varmistetaan tutkimusrahoituksen riittävyys, luodaan kilpailukykyiset tutkimusympäristöt ja edistetään monitieteistä tutkimusyhteistyötä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää