Haetaan viennistä kasvua

Haetaan viennistä kasvua

Ruoka on trendi ja sen kysyntä maailmalla kasvaa voimakkaasti. Suomalaisilla elintarvikkeilla ja ruokaosaamisella on vetovoimaa. Elintarvikeala kasvaa myös viennistä, sillä 5,5 miljoonaa suomalaista ei voi syödä määräänsä enempää.

Sen lisäksi, että Suomessa tuotetaan ruokaa suomalaisten ruokapöytiin, alan osaamista viedään täältä muualle.

Esimerkiksi ranskalaiset käyttävät croissantteihinsa suomalaista voita, Kiinan sianlihamarkkinat ovat avautuneet, brittiläiset makeuttavat teensä suomalaisilla sokeripaloilla ja Italiassa arvostetaan makeat sokeriherneemme korkealle. Elintarvikevienti luo menestystarinoita – niitä tarvitaan lisää.

ETL:n tavoitteet

  • Tuplataan elintarvikkeiden vienti 3 miljardiin euroon vuoteen 2023 mennessä.

  • Elintarvikeviennin kasvu on mahdollista, kun Food From Finland -vientiohjelma jatkuu ja riittävät, asiantuntevat ja kohtuuhintaiset viennin viranomaispalvelut yrityksille turvataan pitkäkestoisesti.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Food from Finland

Food from Finland on elintarvikealan Team Finland -vientiohjelma, joka toteutetaan vuosina 2015 - 2020 yhteistyössä Team Finland -toimijoiden, Elintarviketeollisuusliiton ja suomalaisten elintarvikealan yritysten kesken. Tutustu Food From Finland -vientiohjelmaan tarkemmin Finpron sivuilla.

Tilastoja ruokien ja juomien viennistä

ETL:n ulkomaankaupan ti­las­to­pal­ve­lus­ta voit ha­kea ajan ta­sal­la ole­vaa tie­toa ruo­kien ja juomien viennistä maittain, tuoteryhmittäin ja eri ajanjaksoilta. Tutustu tilastopalveluun