Tehostetaan kiertotaloutta, torjutaan ilmastonmuutosta

Tehostetaan kiertotaloutta, torjutaan ilmastonmuutosta

Vastuullisuus vahvistuu ihmisten ja yritysten vapaasta tahdosta. Se on iloinen asia. Tällaisessa maailmassa yksi ja sama sääntö kaikille -ajattelu ei kuitenkaan toimi. Yritysten ja viranomaisten ei tarvitse olla toisilleen vastakkaisia.

Yritykset ovat itse oman toimintaympäristönsä ja liiketoimintansa parhaita asiantuntijoita. Kokeiluista syntyy uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseen, energiatehokkuuden lisäämiseen ja kiertotalouden edistämiseen. Kiertotaloudessa suomalainen ylpeys on maailman paras muovipullojen keräysjärjestelmä, joka sekin vaatii edelleen kehittämistä.

ETL:n tavoitteet

  • Kiertotalous tehostuu, kun yritysten mahdollisuuksia edistää vapaaehtoisia kokeiluja tuetaan, kiertotaloudelle luodaan yhteiset käsitteet ja vuoropuhelua yritysten ja viranomaisten kesken parannetaan. Esimerkiksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeä yhteiskunnallinen tavoite, jonka toteutumista on mahdotonta mitata, ennen kuin sille on sovittu määritelmä ja pohjaluku, johon tuloksia verrataan.

  • Elintarvikeyritykset ovat jo sitoutuneet torjumaan ilmastonmuutosta vapaaehtoisesti ilman lain säätämää pakkoa muun muassa parantamalla energiatehokkuutta, tehostamalla materiaalien käyttöä, minimoimalla ruokahävikkiä ja vastaamalla pakkausten kierrättämisestä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää