13.05.2014

Tähtituote 2014 on Biokia® Mustikkamehutiiviste

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Tähtituote 2014 -kilpailun voittajaksi on valittu Biokia® Mustikkamehutiiviste. Voittaja ratkesi asiantuntijaraadin arvioinnin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksella.


Biokia® Mustikkamehutiivisteen valmistaa luonnonmarjojen jalostukseen erikoistunut Kiantama Oy. Raati kuvaili tuotetta seuraavasti:
”Itse tehdyltä mustikkamehulta maistuva mehutiiviste tuo kotimaista marjaa esille ja raivaa luonnonmarjojen käytölle sijaa. Sopii myös tuliaiseksi ulkomaille. Mehusta tulee kotoisa mummolatunnelma, mutta se taipuu myös moderniksi juomaversioksi esimerkiksi kivennäisveden kanssa."

Tähtituote 2014 -kilpailuun osallistui 18 tuoteuutuutta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat: Jokilaakson Juuston Ilo Luomu Porkkana Hummus, Kyröntarhojen VihreäKeiju Lempi-annossalaatti, Laihian Maltaan Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä, jauhoseos ja VAASAN Ruisnacho, seesami & merisuola.

”Biokia® Mustikkamehutiiviste valmistetaan kotimaisista marjoista. Yhteen pullolliseen käytetään 650 grammaa mustikkaa”, kertoo Kiantama Oy:n toimitusjohtaja Vernu Vasunta. ”Voitto on meille viesti siitä, että luonnonmarjoista valmistettuja tuotteita arvostetaan”, Vasunta iloitsee.

Jo vuodesta 1988 järjestetty Tähtituote-kilpailu esittelee suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotekehityksen huippuja. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Raati arvioi erityisesti kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua.

Kilpailun voittaja julkistettiin Elintarvikepäivän yhteydessä 13.5.2014 järjestetyssä Tähtijuhlassa Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätietoja Tähtituote-kilpailusta: www.etl.fi/tahtituote
Tuotekuvat ja Vuoden Tähtituote 2014 -logo: http://etl.multiedition.fi/gallery/main.php
Tähtituote Facebookissa: www.facebook.fi/vuodentahtituote
Elintarviketeollisuusliitto Twitterissä: http://twitter.com/ETL_fi, #Tähtituote


Lisätiedot:
Kiantama Oy, toimitusjohtaja Vernu Vasunta, p. 020 144 22 53
Elintarviketeollisuusliitto ry, tiedottaja Liisa Tikkanen, p. 050 377 4100

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.