18.01.2019

Elintarvikeyritykset esittäytyvät nuorille ensi viikolla

Elintarviketeollisuusliitto järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa 21.1.–25.1.2019 teemaviikon, jonka aikana koululaisryhmät tutustuvat ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin. Maistuva päivä -tapahtuman tavoitteena on näyttää nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja elintarvikeala tarjoaa.

– Elintarvikeyrityksiin tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa laaja kirjo uusia osaajia kaikilta koulutusasteilta, niin työssäoppijoista kuin ammattiopinnoista ja ammattikorkeakoulutetuista aina yliopistokoulutuksen saaneisiin, ETL:n toimitusjohtaja Pia Pohja toteaa.

– Yrityksiin tutustuminen on tärkeää, sillä se voi innostaa nuorta hakeutumaan elintarvikealan koulutukseen tai suuntaamaan urapolkuaan elintarviketeollisuuteen esimerkiksi hakemalla yritykseen kesätöihin.

Suomessa toimii kaikkiaan 1 700 elintarviketeollisuuden yritystä, joista valtaosa on pk-yrityksiä. Ala työllistää 38 000 henkeä ja yrityksiä sijaitsee kaikissa maakunnissa.

─ Elintarviketeollisuus on hyvä valinta jo siitäkin syystä, että ruokaa tarvitaan aina. Alalla pääsee työskentelemään tärkeiden asioiden parissa. Elintarvikeyritykset ovat aktiivisesti mukana esimerkiksi ilmastoasioihin sekä ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvässä keskustelussa. Kuluttajien toiveiden mukaisia tuotteita kehitetään makua unohtamatta, Pohja sanoo.

Vapaaehtoisten ETL:n jäsenyritysten ovet aukeavat teemaviikon aikana yhteensä 24 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Tutustumiskäynnille pääsee kaikkiaan 30 yläkouluista ja lukioista saapuvaa ryhmää opettajineen.

Vierailuyritykset ja paikkakunnat

Apetit: Säkylä, Pudasjärvi ja Helsinki (Kivikko ja Kalasatama), Kirkkonummi (Avena Kantvik)
Arla: Söderkulla
Atria: Nurmo
Bonne Juomat: Lohja
Fazer Leipomot: Vantaa
Fazer Makeiset: Vantaa
Hartwall: Lahti
Helsingin Mylly: Järvenpää
HKScan Finland: Rauma ja Vantaa
Lantmännen Unibake: Vantaa ja Joutseno
Maustaja: Pyhäntä
Naapurin Maalaiskana: Lieto
Paulig: Helsinki
Saarioinen: Valkeakoski
Sinebrychoff: Kerava
Sucros / Suomen Sokeri: Kantvik
Valio: Helsinki ja Riihimäki

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.