02.03.2023

Elintarviketeollisuusliitto tyrmistyi Ammattiliitto Pron ylityö- ja vuoronvaihtokielloista

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut tänään 2.3. koko elintarvikealaa koskevasta ylityö-, liukuma- ja vuoronvaihtokiellosta sekä vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellosta. Kiellot koskevat elintarviketeollisuuden 5 100 toimihenkilöä.

Ylityökielto on ilmoitettu alkavaksi maanantaina 6.3. kello 7.00 ja se on voimassa toistaiseksi.

Elintarviketeollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat käyneet viime viikkojen aikana tiiviisti neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluja on sovittu jatkettavaksi perjantaina 10.3.

– Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta ei ole päätetty parhaillaan sovellettavan työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla. Käsityksemme mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokiellot ovat laittomia neuvottelujen yhä jatkuessa. Tulemme viemään asian työtuomioistuimen käsiteltäväksi, Työ ja osaaminen -edunvalvontakokonaisuutta Elintarviketeollisuusliitossa johtava Anne Somer vakuuttaa.

Elintarviketeollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron työehtosopimuksessa on sovittu, että ”uudesta työehtosopimuksesta neuvoteltaessa tämän työehtosopimuksen määräykset ovat voimassa, kunnes uusi työehtosopimus on allekirjoitettu tai sopimusneuvottelut ovat päättyneet”.

– On erittäin valitettavaa, että Ammattiliitto Pro ryhtyy tällaisiin laittomiin toimiin neuvottelujen ollessa kesken. Työmarkkinaosapuolten pitää pyrkiä rakentavaan yhteistyöhön, ei uhkailuun, Somer puuskahtaa. 

Lisätietoja

Johtaja
Anne Somer
naar.fbzre@rgy.sv
050 345 2134
@AnneMSomer

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.