02.05.2013

Elintarvikepäivässä 2013 ajankohtaisia teemoja ja ruoka-alan trendejä

Elintarvikealan suurin seminaari Elintarvikepäivä 2013 kokoaa lähes tuhat henkeä Helsingin Messukeskukseen 7.5.2013. Tapahtuma tarjoaa runsaat neljäkymmentä ajankohtaisia teemoja ja trendejä käsittelevää esitelmää. Päivä huipentuu Tähtituote 2013 -kilpailun voittajan julkistusjuhlaan.

Elintarvikepäivän avausosuudessa pääpuhujana on johtaja Leena Mörttinen Elinkeinoelämän keskusliitosta. Hän valottaa elintarviketeollisuuden kasvunäkymiä maailman ja talouden rakenteiden muutosten keskellä. Toisena pääpuhujana varajohtaja, kehitysjohtaja Olli Hietanen Turun kauppakorkeakoulun tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta visioi biokautta ja kertoo, mihin elintarvikealalla on syytä varautua pidemmällä aikavälillä. Kolmas pääpuhuja, Aalto Executive Educationin toimitusjohtaja Pekka Mattila vie kuulijat muutosjohtamisen, avoimen innovaation ja strategisen ketteryyden äärelle. Avausosuuden juontaa MTV3:n uutisankkuri Tomi Einonen.

Päivän kuudessa rinnakkaisohjelmassa on paljon lisää kiinnostavaa kuultavaa. Tutkimus ja kehitys- osiossa asiakkuusjohtaja Tarja Pentilä TNS Gallupista kertoo tuoreita tutkimustuloksia suomalaisten ruokakäyttäytymisen muutoksista.

Tieteellinen osio pureutuu ravitsemussuositusten takana olevaan tieteeseen sekä suositusten ohjausvaikutuksiin. Puhujana on muun muassa Danone Nodricin Health & Corporate Affairs Director Frida Keane.

Vastauksia siihen, miten ruokabrändi pärjää digiajassa, haetaan markkinointiviestinnän osiossa. Puhujina ovat esimerkiksi dosentti Kirsti Lindberg-Repo Brand Audit Groupista ja Kemikaalicocktail-blogia pitävä toimittaja Noora Shingler.

Lainsäädännön osiossa kuullaan ajankohtaisia esityksiä säädösrintamalta. Alkuperämerkintöjen etenemisestä EU-lainsäädännön rattaissa kertoo maa- ja metsätalousministeriön lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen ja Oiva-hymynaamoista Eviran ylitarkastaja Marina Häggman.

Elintarviketeollisuuden on kansainvälistyttävä menestyäkseen. Miten Venäjän haastavat markkinat käännetään mahdollisuuksiksi ja voiko pitsaa myydä Italiaan? Näistä aiheista puhuvat kansainvälistymisosiossa vientijohtaja Marko Hammar Moilas GF:stä ja Leipurin Oy:n toimitusjohtaja Matti Väänänen.

Energiatehokkuudella ja hävikin pienentämisellä voi säästää. Keinoja tähän haetaan vastuullisuuteen keskittyvässä osiossa, jossa elintarviketeollisuuden suljetun kierron konseptia avaa tutkimus- ja kehityspäällikkö Aki Honkanen Sybimarista. Tutkimustuloksia ruokahävikistä ja ratkaisukeinoista ruokaketjun eri vaiheissa kertoo MTT:n tutkija Hanna Hartikainen.

Kutsu median edustajille

Tiedon lisäksi Elintarvikepäivä tarjoaa mahdollisuuden verkottua. Ilmoittautuminen alkaa kello 8.00 ja esitykset kello 9.30. Päivä huipentuu kello 16.15 alkavaan Tähtituote 2013 -kilpailun voittajan julkistukseen ja jatkuu rennon yhdessäolon merkeissä juhlabuffetin äärellä. Ilmoittautua voi 3.5. asti. Pressikortilla vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

Ohjelma ja ilmoittautumiset:
http://www.etl.fi/www/fi/elintarvikepaiva/index.php

Seuraa Elintarvikepäivää Twitterissä: #elintarvikepäivä

Lisätiedot:
johtaja Marleena Tanhuanpää, p. (09) 1488 7222

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.