17.02.2017

Ruoka- ja juomayritykset palkkaavat jälleen tuhansia kesätyöntekijöitä

Suomalaiset ruokia ja juomia valmistavat yritykset palkkaavat tänäkin vuonna yhteensä noin 6 000 kesätyöntekijää. Monissa yrityksissä rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

- Kesä on monelle elintarviketeollisuuden yritykselle vuoden tärkein sesonki. Kesätyöpaikkoja on tarjolla useissa yrityksissä eri puolella Suomea, vinkkaa Elintarviketeollisuusliiton kehitysjohtaja Petri Linkoneva.

Elintarviketeollisuuden kiireiseen kesäsesonkiin vaikuttavat satokausi ja kesäisten sesonkituotteiden vilkas kysyntä. Kesätyöntekijöitä tarvitaan sekä ylimääräiseksi työvoimaksi että tuuraamaan vakituisia työntekijöitä lomien ajan. Työtä on tarjolla erityisesti tuotannossa, mutta myös esimerkiksi logistiikassa, toimistotyössä ja henkilöstöravintoloissa.

Toinen alalle tärkeä sesonki on joulu ja vuodenvaihde. Silloinkin yritykset työllistävät satoja kausiapulaisia. Vakituisesti ala työllistää 38 000 henkilöä 1 700 toimipaikassa.

Kesätyöpaikasta kipinä maistuvaan uraan

- On hienoa, että kesätyöpaikkoja voidaan tarjota, sillä kesätyö antaa monelle nuorelle ajatuksia myös tulevasta ammatista. Mieluisasta kesätyöpaikasta voi joskus tulla myös vakituinen työpaikka, Linkoneva jatkaa.

Suomen Sokerilla kehitysinsinöörinä työskentelevän Aleksanteri Lehessaaren ura sokerin parissa alkoi juuri kesätöistä.

- Sain Suomen Sokerilta ensimmäisen oman alani kesätyön, ja tehtyäni myös insinöörityöni Sokerille minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa. Otin työn mielelläni vastaan, sillä olin viihtynyt hyvin talossa, Lehessaari kertoo.

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-median Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille vastuullisia kesätöitä ja kehittämään kesätyöprosesseja. Elintarviketeollisuusliitto kannustaa jäsenyrityksiään osallistumaan kampanjaan.

Ruokia ja juomia valmistavissa yrityksissä kesätyöläisten ikäraja on usein 18 vuotta. Joihinkin yrityksiin myös nuorempien on mahdollista päästä kesällä harjoittelemaan Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman kautta. Yleistä tietoa ruoka-alan ammateista ja koulutusmahdollisuuksista löytyy Maistuva päivä -sivuilta.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.