07.02.2017

Keväällä valitaan Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt. Perinteikkään uutuustuotekilpailun tavoitteena on esitellä suomalaisten elintarvikeyritysten maistuvia uusia oivalluksia ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen.

- Suomalaiset saavat maisteltavaksi ja tutustuttavaksi jatkuvasti uusia upeita kotimaisia ruoka- ja juomatuotteita. Yritykset kuuntelevat ihmisten arkea ja toiveita, ja maukkaita uutuuksia ideoidaan myös yhdessä kuluttajien kanssa. Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu nostaa parhaat oivallukset esille ja innostaa myös kuluttajia kokeilemaan uutta, kertoo Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut tuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin vuoden 2016 aikana.

Onko voittaja arjen apulainen, juomaidea, superinnovaatio vai jotain muuta?

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -asiantuntijaraadin jäsenet ovat K-Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, Uraäidin Ruuhkavuodet -bloggaaja Aino Pajukangas, juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä, tuoteasiantuntija Anni Puurunen SOK:n S-kokeilukeittiöstä sekä toimialapäälliköt Pekka Heikkilä ja Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.

Asiantuntijaraati valitsee yritysten kilpailuun lähettämistä uutuustuotteista enintään seitsemän finalistia eri käyttötarkoituksia edustavista ryhmistä, jotka ovat: arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio.

Raadin tehtävänä on puntaroida uutuustuotteen merkitystä kuluttajalle sekä aistittavaa laatua ja ennen kaikkea makua. Arvioinnissa painotetaan tuotteen uusia ja oivaltavia ominaisuuksia sekä kaupallisia menestysnäkymiä. Myös vientipotentiaali otetaan huomioon.

Raadin valitsemat finalistit jatkavat huhtikuussa pidettävään yleisöäänestykseen, ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -voiton korjaa eniten yleisön ääniä saava tuote. Kilpailun voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017. Yritykset voivat lähettää tuotteitaan raadin arvioitavaksi 21.2.2017 saakka. Kilpailun vaiheita voi seurata Twitterissä tunnisteella #vuodenelintarvike.

Tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.