11.05.2016

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö myönsi 83 000 euroa tutkimukseen

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö myönsi vuoden 2015 apurahakaudella yhteensä 83 000 euroa apurahaa. Tukea myönnettiin tutkimuksille, jotka tuottavat elintarviketeollisuuden yrityksille arvokasta tutkimustietoa. Rahoitetut tutkimukset käsittelivät elintarviketurvallisuutta, ravitsemusta, mikrobiologiaa, kemiallista koostumusta, analytiikkaa ja prosessoitavuutta. Tukea saivat jatko-opiskelijat, äskettäin väitelleet, tutkimusryhmät sekä hankkeet.

Tutkimusaiheina olivat kotimaisten marjojen, viljojen ja papujen teknologiset ja ravitsemukselliset ominaisuudet ja niiden parantaminen sekä tekniikoiden soveltuvuus ja reaktioiden hallinta ruokien ja juomien valmistusprosessissa. Lisäksi rahoitettiin tutkimuksia, jotka liittyivät konjukoitujen mykotoksiinien merkitykseen suomalaisissa viljoissa, Weissella confusa -bakteerien molekyylibiologiseen karakterisointiin elintarvikesovellutuksia varten sekä kalojen itiöloisiin.

Ravitsemukseen liittyvät tukea saaneet aiheet käsittelivät raskausdiabeteksen riskiin vaikuttamista ruuan ainesosilla, kuluttajan sosiaalisen identiteetin vaikutuksia ruokavalintojen kestävyyteen sekä alakouluikäisten lasten ruokavalion laatuindeksin lyhytmenetelmän kehittämistä ja validointia. Lisäksi säätiö rahoitti Suomessa järjestettyjä kongresseja ja alan opiskelijoille suunnattuja tiedetapahtumia sekä eurooppalaisen tutkimuskonsortion hakemuksen valmistelua, jonka tavoitteena on kotiuttaa EU:n tutkimusrahoitusta.

Suuri ammattilaistapahtuma Elintarvikepäivä 2016 on ensi viikolla

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön vuosittain järjestämä Elintarvikepäivä avaa ovensa Messukeskuksessa Helsingissä tiistaina 17.5.2016. Uusinta tietoa ja ajankohtaisia teemoja saapuu kuulemaan noin 700 henkeä ruoka- ja juomayrityksistä, kaupan alalta, yliopistoista, viranomaisista ja mediasta. Elintarvikepäivä 2016 koostu lähes 40 esitelmästä. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun voittaja. Säätiö ohjaa päivän tuoton tutkimusrahoitukseen.

Tervetuloa Elintarvikepäivään: www.etl.fi/elintarvikepaiva-2016

Lisätiedot:
Marleena Tanhuanpää, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön asiamies
puhelin 040 528 2207, sähköposti etunimi.sukunimi@etl.fi

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö on Elintarviketeollisuusliitto ry:n vuonna 1960 perustama säätiö. Sen tehtävänä on edistää suomalaista elintarviketeollisuutta palvelevaa tutkimusta ja koulutusta ja siten varmistaa suomalaisen elintarvikealan vahva osaaminen myös tulevaisuudessa.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.