01.04.2015

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun viisi finalistia valittu

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun viisi finalistia ovat Fazer Alku Sadonkorjuupuuro, Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä, Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja, L’Uomu Nokka Rottinkirinta luomubroilerin rinta maustamaton ja Roberts Berrie Mustikka.

– Finaaliin valitut tuotteet ovat ruokailun trendien ytimessä ja niissä yhdistyvät sekä hyvinvointi että nautinto. Lisäksi ne tuntuvat kotoisilta ja niissä on helposti lähestyttäviä arvoja, Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -esikarsintaraadin puheenjohtaja Sara La Fountain kertoo. Raati luonnehti finalistituotteita myös ajanmukaisiksi ja erilaisia vaihtoehtoja tarjoaviksi. Perinteisiä tuotteita on uudistettu vastaamaan nykytrendejä. Huomio kiinnittyi lisäksi hienosti toteutettuihin pakkauksiin, joilla on kaikissa tuotteissa iso rooli.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä tänään alkavassa yleisöäänestyksessä. Äänestysaika päättyy 17.4.2015. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 5.5.2015.

Finalistituotteet ja raadin perustelut

Fazer Alku Sadonkorjuupuuro Fazer-Konserni, viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 380 4996, www.fazer.fi Raadin arvio: Uuden puurokulttuurin edelläkävijä, jossa yhdistyy perinteinen puuro ja hyvää tekevät siemenet. Herkullinen maku on saatu aikaan ilman suolaa. Pakkaus kurkistusikkunoineen ja kaatonokkineen on onnistunut ja puuro on myös helppo valmistaa. Myynnillisesti vahva terveellinen tuote, jolla on myös hyvät vientinäkymät.

Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä Pirjon Pakari Oy, tuoteasiantuntija Barbara Kankaanpää, p. 044 974 3437, www.hannungluteeniton.fi Raadin arvio: Tattari-pellava-sämpylät ovat positiivinen yllätys omassa tuoteryhmässään ja hyvä lisäys gluteenittomien tuotteiden valikoimiin. Pehmeä koostumus on herkullinen paahdettuna tai sellaisenaan. Vastaa Suomessakin kasvussa olevaan gluteenittomaan trendiin ja sopii maukkautensa ansiosta kaikille.

Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja Suomisen Maito Oy, markkinointijohtaja Erkki Mikola, p. 050 387 8318, www.jymy.fi Raadin arvio: Ensimmäinen suomalainen luomujäätelö. Erinomaiset raaka-aineet tekevät perinteisen, täyteläisen vaniljaisen maun. Myös suuntuntuma on loistava. Pakkaus on erottuva, nykyaikainen ja unisex. Tuote puhuttelee kaikkia ikään tai sukupuoleen katsomatta ja erottuu tuoteryhmänsä tarjonnasta.

L’Uomu Nokka Rottinkirinta luomubroilerin rinta (maustamaton) Luomu Invest Oy, toimitusjohtaja Arto Jokinen, p. 040 581 1192, www.luomunokka.fi Raadin arvio: Helposti lähestyttävää huipputavaraa ruuanlaittajalle. Paloissa on laadukas ravintoloissa käytetty leikkaus ja niistä saa kokatessa helposti maukkaan ja rapeapintaisen. Tuotteen taustalla on kokonaan uudenlainen tuotantotapa. Myös lintulaji on Suomessa uusi ja maku on siksi erilainen. Rohkea avaus, jonka taustalla on vuosien ponnistelu.

Roberts Berrie Mustikka Oy Roberts Ab, toimitusjohtaja Mikko Roberts, p. 0400 630 227, www.roberts.fi Raadin arvio: Todellinen terveyspommi. Maistuu tuoreilta, juuri itse poimituilta mustikoilta. Helppo ja terveellinen välipala, joka säilyy myös huoneenlämmössä. Ympärillä oleva houkutteleva tuoteperhe tarjoaa erilaisia makuvaihtoehtoja. Smoothie-tuotteissa on kasvupotentiaalia ja mustikkaa halutaan myös kansainvälisillä markkinoilla.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -raadissa olivat mukana Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg sekä puheenjohtajana toiminut kokki Sara La Fountain.

Finalistit valinneen raadin tehtävänä oli arvioida tuotteiden aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona.

Lisätiedot:

raadin sihteeri Sirpa Rinne (ETL) p. 0400 685 975 tiedottaja Liisa Tikkanen (ETL), p. 050 377 4100

Tuotekuvat ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -logot: www.etl.fi/kuvapankki Tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta: www.etl.fi/vuodensuomalainenelintarvike Yleisöäänestys: www.maistasuomi.fi/fi/vuodenelintarvike Kilpailu Facebookissa: www.facebook.com/maistasuomi Vuoden Suomalainen Elintarvike Twitterissä: www.twitter.com/etl_fi, #vuodenelintarvike Tietoa Elintarvikepäivästä: www.elintarvikepaiva.fi

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.