28.01.2015

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee parhaan uutuustuotteen

Elintarviketeollisuusliiton uutuustuotteita palkitseva Tähtituote-kilpailu on uudistunut. Kilpailun nimi on nyt Vuoden Suomalainen Elintarvike. Kilpailun perusidea on edelleen sama kuin aikaisemmin: se esittelee elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita ja kannustaa samalla yrityksiä tuotekehitykseen.

- Suomalainen elintarviketeollisuus kuuntelee tarkasti kuluttajien toiveita ja uudistaa tuotevalikoimaansa sen pohjalta. Yritykset tuovat vuosittain markkinoille jopa muutamia tuhansia uutuustuotteita, joista kaikkein parhaimmat oivallukset lähetetään kilpailuun, kertoo Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

Voittaja selviää yleisöäänestyksessä

Merkittävin sääntöihin tehty uudistus liittyy voittajan valintaan. Esikarsintaraati valitsee yritysten kilpailuun lähettämistä tuotteista viisi finalistia keväällä pidettävään yleisöäänestykseen. Voittajaksi yltää eniten yleisön ääniä saava tuote. Aikaisemmin voittaja valittiin raadin antamien pisteiden ja yleisöäänestyksessä saatujen äänien yhteistuloksen perusteella.

Nimen vaihtaminen Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailuksi palautti kilpailun takaisin juurilleen, sillä vuonna 1988 se käynnistyi tällä nyt käyttöön otetulla nimellä.

- Kilpailun tarkoitus on ollut perustamisesta lähtien etsiä innovatiivisia uutuustuotteita. Tuotekehityksessä tehty innovaatio on edelleen tärkeä arvostelukriteeri, mutta kuluttajille tärkeää ovat myös tuotteen tuoma ilo ja helpotus arkeen. Uutuustuotteissa menestymisen kannalta on erityisen tärkeää myös se, että tuote on herkullinen ja houkuttelee ostamaan. Näitä asioita painotamme raadin arvioinnissa, Juutinen jatkaa.

Raati arvioi laatua, kaupallisia menestysnäkymiä sekä merkitystä kuluttajalle

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun esikarsintaraadissa vaikuttavat Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg sekä kokki Sara La Fountain.

Raadin tehtävänä on puntaroida aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona. Arvioinnissa painotetaan tuotteen uusia ja oivaltavia ominaisuuksia tuoteryhmässään.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut elintarvikkeet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana. Yritykset voivat ilmoittaa tuotteitaan mukaan kilpailuun tammikuun loppuun asti. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 5.5.2015.

Kilpailun vaiheita voi seurata Twitterissä tunnisteella #vuodenelintarvike.

Lisätietoa kilpailusta: www.etl.fi/vuodensuomalainenelintarvike Vuoden Suomalainen Elintarvike -logo: http://etl.multiedition.fi/gallery/main.php?g2_itemId=617

Lisätiedot: toimitusjohtaja Heikki Juutinen, p. 040 502 6270 tiedottaja Liisa Tikkanen, p. 050 377 4100

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.