04.06.2015

Elintarvikkeiden ulkomaankauppa tammi-maaliskuussa 2015

Elintarvikeviennin arvo tammi-maaliskuussa 2015 oli ulkomaankauppatilastojen mukaan 311,8 miljoonaa euroa eli 14,9 % vähemmän kuin vuotta aiemmin (jalostetut elintarvikkeet -16,9 % ja maataloustuotteet -3,7 %). Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat voi ja muut rasvat, alkoholijuomat, maitojauhe ja muut maitovalmisteet.

Venäjän viennin arvo tammi-maaliskuussa oli 21,5 miljoonaa euroa eli 79 % alemmalla tasolla kuin edellisvuonna (jalostetut elintarvikkeet -82 % ja maataloustuotteet -14 %). Venäjän osuus koko elintarvikeviennistä oli 6,9 %. Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat kahvi (raaka), maltaat, muut leipomovalmisteet ja muut viljavalmisteet.

Elintarviketuonnin arvo tammi-maaliskuussa oli 1 032 miljoonaa euroa, eli 2,2 % enemmän kuin vuotta aiemmin. (jalostetut elintarvikkeet -0,3 % ja maataloustuotteet 8,9 %). Merkittävimmät tuontituotteet olivat hedelmät, alkoholijuomat, juusto ja muut elintarvikkeet.

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:
Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.