11.05.2015

Elintarvikkeiden ulkomaankauppa tammi-helmikuussa 2015

Elintarvikeviennin arvo tammi-helmikuussa 2015 oli ulkomaankauppatilastojen mukaan 187,8 miljoonaa euroa eli 22,5 % vähemmän kuin vuotta aiemmin (jalostetut elintarvikkeet -22,2 % ja maataloustuotteet -24,9 %). Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat voi ja muut rasvat, alkoholijuomat, muut maitovalmisteet ja maitojauhe.

Venäjän viennin arvo tammi-helmikuussa oli 13,3 miljoonaa euroa eli 81 % alemmalla tasolla kuin edellisvuonna (jalostetut elintarvikkeet -84 % ja maataloustuotteet -28 %). Venäjän osuus koko elintarvikeviennistä oli 7,1 %. Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat kahvi (raaka), maltaat, muut viljavalmisteet ja muut leipomovalmisteet.

Elintarviketuonnin arvo tammi-helmikuussa oli 646,7 miljoonaa euroa, eli 0,5 % alemmalla tasolla kuin edellisvuonna (jalostetut elintarvikkeet -3,9 % ja maataloustuotteet 8,7 %). Merkittävimmät tuontituotteet olivat hedelmät, alkoholijuomat, juusto ja muut elintarvikkeet.

Lähde: Tulli

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:
Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.