05.04.2013

Paistijauheliha sai uuden määritelmän

Evira on määritellyt, että paistijauhelihana voi jatkossa myydä ainoastaan paistiosista tehtyä jauhelihaa. ETL pitää hyvänä sitä, että asiassa on päästy lopputulokseen.

– Kuluttajat ovat nykyään erittäin kiinnostuneita elintarviketeollisuuden valmistamien tuotteiden raaka-aineista ja muista ominaisuuksista. Liha-ala haluaa vastata kiinnostukseen kuluttajien toivomalla tavalla, johtaja Marleena Tanhuanpää kertoo.

Kuluttajien suosimaa paistijauhelihaa ei ole tätä aiemmin määritelty, eikä vastaavaa määritelmää ole tiettävästi muissakaan EU-maissa. Suomessa termi on ollut käytössä vuosikymmeniä.

– Tähän asti paistin määrä jauhelihasta on vaihdellut saatavuuden mukaan, ja paistin lisäksi jauhelihassa on käytetty myös muita laadukkaita naudan osia. Jää nähtäväksi, tuleeko kauppoihin jatkossa myös pelkästään naudanpaistista jauhettua lihaa.

Nykyinen tuote uudelleen nimettynä tulee kauppoihin heinäkuuhun mennessä Eviran määrittelemän siirtymäajan jälkeen.

– Ruokien ja juomien nimenmuutosten yhteydessä myös pakkaukset ja markkinointi uudistuvat. Tämä vie yrityksiltä aikansa. Siksi on hyvä, että Evira on edennyt muutostyössä harkiten ja muutoksille on varattu edes lyhyehkö siirtymäaika, Tanhuanpää toteaa.

Lisätiedot:
johtaja Marleena Tanhuanpää, p. 040 528 2207

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.