13.11.2013

Nyt etsitään Suomen ruokakulttuuritekoa

Messukeskus ja Elintarviketeollisuusliitto etsivät suomalaista ruokakulttuuritekoa. 10 000 euron arvoisen tunnustuspalkinnon voi saada henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on merkittävällä tavalla edistänyt suomalaista ruokakulttuuria.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi otetaan vastaan tammikuun loppuun mennessä. Ruokakulttuuriteko palkitaan ensi maaliskuussa Gastro Helsinki 2014 -messuilla Messukeskuksessa.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi tehty työ on palkinnon arvoista, jos henkilö tai yhteisö on toiminut ruoka- ja juomakulttuurin hyväksi tieteen, taiteen tai liiketoiminnan alueilla, tuonut esiin ruoasta ja ruokailuhetkestä nauttimisen tärkeyttä, edistänyt ruokakulttuuriosaamista kuluttajien, opiskelijoiden tai ammattilaisten keskuudessa tai tehnyt Suomen ruoka- ja juomakulttuuria tunnetuksi kotimaassa ja kansainvälisesti.

Raati etsii erityisesti tekoja, jotka ovat vaikuttaneet ja joilla on tulevaisuudessakin mahdollisuus vaikuttaa suomalaiseen ruokakulttuuriin. Palkinnon valitsijaraadille voi ehdottaa sopivia palkinnon saajia tammikuun loppuun mennessä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, johon voi ilmoittautua.

Suomen Ruokakulttuuriteon valitsee raati, jonka jäseninä ovat johtaja Heli Tammivuori, Elintarviketeollisuusliitto; Elintarviketeollisuusliiton viestintätoimikunnan varapuheenjohtaja Mira Perander, VAASAN Oy; puheenjohtaja Katja Nordlund, Ruokatoimittajat ry; professori Saara Hyvönen, Helsingin yliopisto; ravintoloitsija Pekka Terävä, Ravintola Olo sekä johtaja Seija Kurunmäki edellisen kerran Ruokakulttuuriteko-palkinnon voittaneesta ELO-säätiöstä. Raadin sihteerinä toimii tiedottaja Tuula Sipilä, Messukeskus. Tunnustuspalkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Ruokakulttuuriteko-palkinto myönnetään nyt neljättä kertaa. Vuonna 2012 palkinnon sai ELO-säätiö, vuonna 2010 palkinto myönnettiin Eat&Joy -yhteisölle, ja ensimmäisellä kerralla vuonna 2008 palkinnon sai Ruokatoimittajat ry.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Tuula Sipilä, puh. 040 450 3173, tuula.sipila@messukeskus.com
Elintarviketeollisuusliitto ry, viestintäjohtaja Sirpa Rinne, puh. 0400 685 975, sirpa.rinne@etl.fi

Vinkin mahdollisesta ehdokkaasta voi antaa Tuula Sipilälle tai raadin jäsenille.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.