23.01.2013

Koululaisryhmät tutustuvat elintarviketeollisuuteen ympäri Suomen

Elintarviketeollisuusliitto tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa koululaisille mahdollisuuden tutustua elintarviketeollisuuden yrityksiin ja työtehtäviin tänään pidettävässä elintarviketeollisuuden esittelypäivässä. Esittelypäivä on suunnattu elintarvikealasta kiinnostuneille, ammatinvalintaa pohtiville 8.–9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen. Tapahtumassa on mukana 15 tuotantolaitosta ja siihen osallistuu 19 koululaisryhmää.

Nuorille tietoa elintarviketeollisuuden työ- ja koulutusmahdollisuuksista

Esittelypäivän tavoitteena on innostaa nuoria löytämään alan koulutus- ja työmahdollisuudet. Vierailun aikana koululaiset kuulevat yrityksen toiminnasta ja uravaihtoehdoista. Elintarvikealan työstä saadaan konkreettisempi käsitys tehdaskierroksella, makutestillä tai jollain muulla toiminnallisella ohjelmalla.

”Esittelypäivä on hyvä mahdollisuus kurkistaa tuttujen tuotteiden taakse ja perehtyä niitä valmistavien henkilöiden työtehtäviin. Toivomme tapahtuman lisäävän nuorten tietämystä elintarviketeollisuudesta ja alan monipuolisista työtehtävistä”, kertoo ETL:n tiedottaja Liisa Tikkanen.

Elintarviketeollisuuden esittelypäivä järjestetään jo kuudetta kertaa. Tänä vuonna yritykset saivat 58 hakemusta vierailusta kiinnostuneilta koululaisryhmiltä.

”Elintarvikealan työmarkkinajärjestöjen viime vuonna käynnistämän Maistuva ammatti -hankkeen myötä uutta tietoa on tarjolla runsaasti myös verkossa. Olemme julkaisseet muun muassa kuusi uutta ammattiesittelyvideota. Videoiden kautta myös ne koulut, joilla ei ole mahdollisuutta yritysvierailuun, voivat helposti tutustua alan työtehtäviin ja koulutusmahdollisuuksiin”, Tikkanen jatkaa.

Ruokaa valmistetaan joka päivä – myös tulevaisuudessa

Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala, ja se työllistää 32 500 henkeä noin 1900 toimipaikassa. Tuotantoa on kaikkialla Suomessa, ja työpaikkoja löytyy niin suurista kuin pienistäkin yrityksistä. Elintarviketeollisuudessa aukeaa työpaikka arviolta 3500 uudelle osaajalle, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle vuoteen 2025 mennessä. Ruokaa tarvitaan joka päivä kuten myös ammattilaisia huolehtimaan elintarvikkeiden tarjonnasta.

Esittelypäivän tarjoavat yrityskohteet ja koulut

Arla Ingman Oy Ab, Söderkulla: Munkkiniemen yhteiskoulu
Atria Suomi Oy, Nurmo: Lappajärven keskikoulu ja Ylihärmän yläkoulu
Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Kuoreveden koulu ja Vaajakosken koulu
Fazer Makeiset Oy, Vantaa: Harjun koulu Oy
Halva Ab, Vantaa: Armfeltin koulu
Oy Hartwall Ab, Lahti: Lappeenrannan Lyseon lukio
HK Ruokatalo Oy, Eura: Uudenkaupungin lukio
Kaslink Foods Oy, Koria: Kymintehtaan koulu
Saarioinen Oy, Valkeakoski: Kartanon koulu ja Sääksjärven koulu
Oy Sinebrychoff Ab, Kerava: Vihdin lukio
Suomen Nestlé Oy, Espoo: Arkadian yhteislyseo ja Järvenperän koulu
Vaasan Oy, Kuusankoski: Hirvelän koulu
Vaasan Oy, Seinäjoki: Kurikan yhteiskoulu
Vaasan Oy, Vantaa: Mikkolan koulu
Vuohelan Herkku Oy, Hartola: Peitsarin koulu ja Itä-Suomen suomalais-venäläinen koulu

Lisätietoja:
Arla Ingman Oy Ab: Viestintäpäällikkö Outi Fagerlund, p. (09) 2720 0275, 050 502 8395
Atria Suomi Oy: Tiedottaja Marja Pirttikoski, p. (06) 416 8980, 0400 777 874
Elonen Oy Leipomo: Toimitusjohtaja Jari Elonen, p. 020 707 0201, 0400 642 454
Fazer Makeiset Oy: Satu Ikäheimo, Senior Manager, Communications, p. 050 380 4996
Oy Halva Ab: Markkinointipäällikkö Kyösti Itäniemi, p. (09) 7746 2040
Oy Hartwall Ab, Lahti: Tiedottaja Heli Nikula, p. 020 717 6255, 040 591 0699
HKScan Oyj / HK Ruokatalo Oy: VP Communications, Finland Marja Siltala, p. 010 570 2290, 0400 962290
Kaslink Foods Oy: Markkinointipäällikkö Janne Hirvonen, p. 044 599 6430
Saarioinen Oy: HR-päällikkö Leena-Maija Meller, p. 244 7206, 050 3450 882
Oy Sinebrychoff Ab: Viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckström p. 040 727 6730
Suomen Nestlé Oy: Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 010 395 1483, 050 348 5620
VAASAN Oy, Kuusankoski, Seinäjoki ja Vantaa: Viestintäpäällikkö Mira Perander, p. 020 446 111, 050 560 3327
Vuohelan Herkku Oy: Laatupäällikkö Reetta Ruotsalainen, p. 0400 885 751

Maistuva päivä -verkkosivuilla kerrotaan elintarviketeollisuudessa työskentelystä ja opintopoluista alan palvelukseen.
Katso lisää: www.etl.fi/maistuva-paiva

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.