26.09.2013

ETL kannattaa työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaista sopimista

Elintarviketeollisuusliitto on valmis neuvottelemaan kaikkien elintarvikealaa edustavien työntekijäjärjestöjen kanssa keskitetyn työmarkkinaratkaisun aikaansaamiseksi. Tavoitteena on solmia työehtosopimukset työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaan ja siten vahvistaa Suomessa valmistettujen ruokien ja juomien asemaa markkinoilla.

– Yleinen taloudellinen epävarmuus vaivaa koko Eurooppaa ja heijastuu myös elintarviketeollisuuteen. Elintarviketeollisuutta pidetään yleensä vakaana alana, mutta sen liikevoitto on alhainen, keskimäärin vain noin kolme prosenttia, toteaa toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

– Yritykset ponnistelevat jatkuvasti menestyäkseen yhä vaativammaksi käyvässä kilpailutilanteessa ja ennätyksellistä vauhtia muuttuvassa toimintaympäristössä. Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen maltillinen linja on elintarvikealan tulevaisuuden kannalta erittäin tarpeellinen, sanoo Juutinen.

ETL:n neuvottelemien työehtosopimusten piiriin kuuluu 32 500 elintarviketeollisuudessa työskentelevää. Neuvoteltavia sopimuksia on yhteensä kymmenen. Neuvottelujen takarajana on työntekijöiden ja työnantajien kattojärjestöjen yhdessä sopima 25.10.2013.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Heikki Juutinen, p. 040 502 6270

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.