17.12.2013

Elintarviketyöntekijöille uusi tuomio laittomasta lakosta Turussa

Työtuomioistuin tuomitsi 16.12.2013 Suomen Elintarviketyöläisten Liiton ja Turun Elintarviketyöntekijät 144 ry:n maksamaan hyvityssakkoa yhteensä 7000 euroa laittomasta lakosta Suomen Nestlén lastenruokatehtaalla Turussa.

Tuomio oli jo toinen viikon sisällä. Viime viikolla työtuomioistuin tuomitsi Suomen Elintarviketyöläisten Liiton ja Turun Elintarviketyöntekijät 5000 euron hyvityssakkoihin samasta lakosta. Lisäksi ne velvoitettiin maksamaan oikeudenkäyntikulut.

Turussa kiista on koskenut vuokratyövoiman käyttöä. Vuokratyövoimaa käytetään lyhytaikaisesti sesonkeina ja korvaamaan sairaslomalla olevia työntekijöitä. Elintarviketeollisuuden työehtosopimukset eivät aseta esteitä vuokratyövoiman käytölle.

Elintarviketyöntekijät aloittivat Turun tehtaalla uuden kolmepäiväisen lakon sunnuntai-iltana 15.12. Työntekijät ovat ilmoittaneet palaavansa töihin 18.12. kello 20.50. Työtuomioistuimessa on vireillä uusi kanne meneillään olevasta lakosta.

Lisätiedot:
työmarkkinajohtaja Mika Lallo, p. 0400 834 412

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.