08.05.2012

Tähtituote 2012 on VALO 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka

Tähtituote 2012 -kilpailun voittaja on VALO 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka. Tuotteen valmistaja on Kauhajoella toimiva, noin 10 henkilöä työllistävä Linseed Oy. Voittaja ratkesi asiantuntijaraadin arvioinnin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksen perusteella.

VALO 24h -tuotesarjassa hyödynnetään Suomen luonnossa kasvavaa pellavaa ja marjoja. Yrityksellä on omia öljypellavan sopimusviljelyksiä Etelä-Pohjanmaalla noin 500 ha. Raati luonnehti VALO 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka -tuotetta seuraavasti: ”Aitoa kotimaista pellavaa ja mustikkaa modernisti tuotettuna. Maukas sellaisenaan ja toimii hyvin lisäkkeenä. Sisältää monia tärkeitä ravintoaineita kuten paljon hyviä rasvoja, proteiinia, kuitua ja magnesiumia. Sopii keliaakikoille ja vegaaneille. Kaunis ja informatiivinen pakkaus on riittoisa. Trendin harjalla myös kansainvälisesti.”

Tähtituote 2012 -kilpailuun osallistui yhteensä 50 kotimaista tuoteuutuutta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat Atrian Bravuuri Broilerin Sisäfilee-Pekonirullat Bataattipedillä, Myllärin LUOMU Riisipiirakka, Pirkka Mikrovalmis UUNIPERUNA sekä Provena Gluten Free OAT BREAD MIX (gluteeniton kauraleipäseos).

Finalistituotteet valitsi asiantuntijaraati, jonka puheenjohtajana toimi Tekesin Sapuska-ohjelman päällikkö Kari Venäläinen. Raadin jäseninä olivat ruokabloggaaja/valokuvaaja Jenni Häyrinen (Liemessä-blogi), puheenjohtaja Taina Luova (Ravitsemusterapeuttien yhdistys RTY), toimialapäällikkö Elisa Piesala (Elintarviketeollisuusliitto ry), free lancer toimittaja Marja Samuli, pt-hankintajohtaja Jari Simolin (Inex Partners Oy) ja kokki Aki Wahlman (Foody Allen Oy).

Raati arvioi erityisesti kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua. Kilpailun tuloksen laskennassa asiantuntijaraadilla oli ensimmäistä kertaa 50 prosentin ja yleisöäänestyksellä 50 prosentin painoarvo. Kevään aikana olleessa yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 3000 ääntä.

Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämä Tähtituote-kilpailu palkitsee vuosittain yrityksiä onnistuneesta tuotekehityksestä. Kilpailun tavoitteena on lisätä laajasti kaupallistettavien innovatiivisien uutuustuotteiden tunnettuutta ja esitellä tuotekehitystä suomalaisissa yrityksissä.

Voittaja julkistettiin 8.5.2012 Suomen suurimmassa elintarvikealan koulutustapahtumassa Elintarvikepäivä 2012:ssä Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätiedot:
vt. toimitusjohtaja Barbara Kankaanpää, Linseed Oy, p. 040 588 7819
toimitusjohtaja Heikki Juutinen, ETL, p. 040 502 6270

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.