14.08.2012

T & k -menojen verovähennys lisäisi innovointia ja tukisi kasvua elintarviketeollisuudessa

Hallitus on suunnitellut ensi vuoden budjettiin uutta t & k -menojen verovähennystä. Se perustuisi yrityksen tutkimukseen ja tuotekehitykseen erikoistuneen henkilöstön määrään. Elintarviketeollisuudelle verovähennys tulisi tarpeeseen. Se parantaisi mahdollisuuksia korkean tason tutkimus- ja kehitystyöhön.

”Elintarvikealalla on merkittävää kotimaista ja kansainvälistä kasvupotentiaalia. Nykyisellään liian harva elintarviketeollisuuden yritys pystyy panostamaan riittävästi uudistumiskyvyn pohjana olevaan tutkimukseen ja kehitykseen. Verovähennys lisäisi innovointia sekä tukisi alan kasvua ja globaalia kilpailukykyä”, toteaa Elintarviketeollisuusliiton johtaja Marleena Tanhuanpää.

Verovähennys ulotettava myös alihankintaan

Elintarviketeollisuus on pienyritysvaltainen. Lähes kahdestatuhannesta alan yrityksestä peräti 63 prosenttia työllistää enintään viisi henkeä. Yli kaksisataa henkeä työllistäviä yrityksiä on parisenkymmentä.

”Jotta verovähennys olisi myös pienten ja keskisuurten yritysten käytettävissä, se on ulotettava alihankintaan kuten useissa Euroopan maissa on tehty”, Tanhuanpää painottaa. Hän perustelee vaatimusta sillä, että pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei useinkaan ole mahdollisuuksia palkata t & k -henkilöstöä. Sen sijaan ne ostavat t & k -toiminnot kasvavassa määrin alihankintana.

Lisätiedot:
Johtaja Marleena Tanhuanpää, p. (09) 1488 7222

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.