16.02.2012

Maistuva makuhetki -kilpailun voitto Pohjois-Haagan yhteiskouluun

Elintarviketeollisuusliitto etsi syyslukukauden aikana koululaisilta Maistuva makuhetki -kilpailun avulla vastauksia ruoka-aiheisiin kysymyksiin. Yläasteikäisille suunnattuun kilpailuun osallistui 53 työtä. Mukana oli piirustuksia, reseptejä, valokuvia ja kirjoituksia. Maistuva makuhetki -kilpailun voittaja on helsinkiläisen Pohjois-Haagan yhteiskoulun 7 D -luokka, joka osallistui kilpailuun Terveelliset välipalan aakkoset -julisteella.

– Kilpailutyö on tehty taitavasti ja ajatuksella yhteistyössä kuvataiteen ja terveystiedon kanssa. Julisteessa on kaikki kirjaimet a:sta ö:hön, ja jokaiselle kirjaimelle oma ruokaan liittyvä opetus tai vinkki. Värikäs juliste valloitti iloisuudellaan ja informaatiollaan kilpailun tuomarit, ETL:n viestintäjohtaja Sirpa Rinne kertoo.

ETL palkitsee Pohjois-Haagan yhteiskoulun 7 D -luokan stipendillä ja maistuvilla eväillä.

– Monipuolinen ja säännöllinen ruokailu ovat seitsemännen luokan terveystiedon opetussuunnitelman pääteemoja. Maistuva makuhetki -kilpailu toi mukavaa vaihtelua opetukseen. Koulussamme on paljon urheilevia nuoria, joten terveellisten välipalojen merkitys korostuu ennen iltapäivän harjoituksia. Julisteen tarkoituksena onkin painottaa nuorille terveellisten ja monipuolisten välipalojen merkitystä, Pohjois-Haagan yhteiskoulun liikunnan- ja terveystiedon opettaja Juha Stark sanoo.

Maistuva makuhetki -kilpailun tavoitteena on, että nuoret kokevat kilpailun tiimoilta keittiössä onnistumisen iloa. Lisäksi tavoitteena on innostaa nuoria miettimään elintarviketeollisuutta tulevaisuuden työpaikkana ja hakeutumaan alan koulutukseen.

Lisätiedot:
Elintarviketeollisuusliitto viestintäjohtaja Sirpa Rinne, p. (09)1488 7238
Pohjois-Haagan yhteiskoulu liikunnan- ja terveystiedon opettaja Juha Stark, p. 044 528 4291

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.