21.03.2011

Viisi herkullista Vuoden Tähtituote 2011 -finalistia yleisöäänestyksessä

Asiantuntijaraati valitsi viisi herkullista tuoteuutuutta kisaamaan voitosta Vuoden Tähtituote 2011 -kilpailun yleisöäänestyksessä. Finalistit ovat Biokia®-marjatuoteperhe, Kanniston Leipomon Piparkakku, Linkosuon RuisSipsi-tuoteperhe, Tammisen Aitoa Rotukarjan Pihvilihaa -tuoteperhe ja Valio Maito Plus®.

Kovatasoiseen kilpailuun ilmoittautui 35 tuotetta ja tuoteperhettä. Finaaliin nousseet elintarvikkeet on innovoitu kuluttajalähtöisesti perustuotteista kuluttajien elämäntavat ja odotukset huomioiden.

– Raadin tekemä valinta korostaa paluuta perusasioihin ja halua nauttia aidosta, terveellisestä ja vastuullisesti valmistetusta kotimaisesta ruoasta. Raati arvioi kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua. Kaikkein tärkeintä raadille oli herkullisuus, raadin puheenjohtajana toiminut toimituspäällikkö Helena Saine-Laitinen (Maku) kertoo. Saine-Laitisen lisäksi raatiin kuuluivat yksikönjohtaja Mikael Fogelholm (Suomen Akatemia), ruokabloggaaja Merituuli Hemilä (Sillä Sipuli), puheenjohtaja Annamari Jukkola (Lipidi), teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja (VTT), ostojohtaja Sampo Päällysaho (Ruokakesko), näyttelijä Maria Sid (Svenska Teatern), ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi (MTK) ja toimialapäällikkö Anna Vainikainen (ETL).

Kuluttajat ratkaisevat kilpailun voittajan

Ensimmäistä kertaa Vuoden Tähtituote -kilpailussa kuluttajat ratkaisevat äänestämällä kilpailun voittajan. Kuluttajat voivat käydä antamassa mielestään merkittävimmälle ja maistuvimmalle tuoteinnovaatiolle äänensä 21.3.–10.4.2011 osoitteessa www.etl.fi/aanestys. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan kotimaisia design-tarvikkeita keittiöön.

Äänestystulos julkistetaan 3.5.2011 Suomen suurimman elintarvikealan koulutustapahtuman Elintarvikepäivä 2011:n aikana Helsingin Messukeskuksessa. Julkistamisjuhlassa kuullaan myös kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin ajatuksia ruokakulttuurista.

Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämä Vuoden Tähtituote -kilpailu nostaa esille kotimaisen tuotekehityksen huippuja. Kilpailun tavoitteena on myös kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen.

Finalistit ja raadin perustelut:
Biokia®-marjatuoteperhe: Kuivattu mustikka, puolukka ja karpalo, Suklaamustikka, -puolukka ja -karpalo sekä Mustikka-, Puolukka- ja Karpalojauhe, pakkaukset 30–100 g Kiantama Oy, Suomussalmi, tuotepäällikkö Ville Vasunta, p. 040 556 2275, www.kiantama.fi
Raadin arvio: Monikäyttöinen tuoteperhe, joka hyödyntää upeasti metsämarjat. Herkullisista tuotevaihtoehdoista löytyy vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin. Marjajauhe sopii antamaan makua ja väriä niin jogurttiin kuin leivontaan. Suklaamarjat ovat makeisille hyvä vastine ja kuivamarjat taklaavat markkinoilta tilaa kuivatuilta hedelmiltä. Lisäpisteitä tyylikkäästä pakkauksesta.

Kanniston Leipomon Piparkakku, pakkaus 210 g Pieni Kirahvi Oy Ab / Kanniston Leipomo, Helsinki, myyntipäällikkö Kirsi Jääskeläinen, p. 0500 820 045, www.kannistonleipomo.fi
Raadin arvio: Hauska ja sympaattinen idea, joka muuttaa klassisen joululeivonnaisen trendikkääksi ympärivuotiseksi perinneherkuksi. Rapeassa maultaan mainiossa piparkakussa on uusi kukan muoto, joka muuttuu sormenpainalluksella kolmeksi pikkusydämeksi. Myös kierrätettävä tuotepakkaus hurmaa kauneudellaan ja toimivuudellaan. Onnistunut kokonaisuus, jossa on vientipotentiaaliakin.

Linkosuon RuisSipsi-tuoteperhe: aito ruis, valkosipuli ja grilli, pakkaukset 150 g Linkosuon Leipomo Oy, Tampere, tuoteryhmäpäällikkö Leena Järvenpää, p. 040 530 8887, www.linkosuo.fi
Raadin arvio: Terveellinen, maukas ja hauska tarjottava niin kotona kuin edustustason tarjoiluissa. Kunnioitettava jatkojalostus ruisnapille ja hyvä esimerkki suomalaisesta ruisosaamisesta. Tuotteissa on paljon kuitua ja niitä yhdistää rukiin ryhdikäs maku. Uudenlainen ratkaisu napsimistuotteeksi. Kätevissä pusseissa vaihtoehto moneen makuun.

Tammisen Aitoa Rotukarjan Pihvilihaa -tuoteperhe: pihvinaudan jauheliha, karjalanpaisti, paistijauheliha, sisäpaistipihvi, sisäpaistisuikaleet ja ulkofileepihvi, pakkaukset 200–500 g Lihatukku Harri Tamminen Oy, Vantaa, markkinointipäällikkö Jari Kousa, p. 045 135 7545, www.lihatukku-tamminen.com
Raadin arvio: Vastuullisesti tuotettu kaikkien saatavilla oleva persoonallinen tuote, jonka jäljitettävyys on erinomainen. Rotukarjan kasvatuksessa huomioidaan eläinten ja ympäristön hyvinvointi. Maustamattoman tuoteperheen pihvit sekä paisti- ja jauhelihat tarjoavat makuelämyksiä sekä vaihtoehtoja arkeen ja juhlaan. Laadukas lihatuoteperhe ja hyvä tuotekonsepti.

Valio Maito Plus®, pakkaus 1 l Valio Oy, Jyväskylä, markkinointipäällikkö Tuija Rantanen, p. 050 384 1180, www.valio.fi
Raadin arvio: Supertuote kaikille, etenkin lapsille, urheilijoille ja vanhuksille, jotka tarvitsevat rakennusaineita luustolle ja lihaksille. Sisältää tavallista maitoa enemmän maidon luonnollista proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia. Koska maitoa käytetään päivittäin, tällä tuotteella voi vaikuttaa oikeasti ravinnon saantiin ja kansanterveyteen. Maku kohdallaan! Lisäksi tuotteen säilyvyys ja väri ansaitsevat kiitosta.

Lisätiedot:
viestintäjohtaja Sirpa Rinne, p. 0400 685 975

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.