12.10.2011

Suomalainen elintarviketeollisuus tarvitsee kotimaisia raaka-aineita

EU:n yhteisen maatalouspolitiikan linjaukset vaikuttavat elintarviketeollisuuden toimintaedellytyksiin. Suomessa toimiva elintarviketeollisuus tarvitsee kotimaista raaka-ainetta jatkossakin ja siksi on tärkeää, että eurooppalaisessa politiikassa tunnustetaan epäsuotuisissa olosuhteissa toimivan maataloustuotannon haasteet ja elintarviketuotannon säilymisen tärkeys. Maatalouspolitiikan viherryttämisessä on myös huomioitava ympäristön tilan parantamisen lisäksi tehokas ja kannattava maataloustuotanto.

”Suorien tukien tason on oltava riittävä. Komissio sallii ehdotuksessaan tukien maksamisen joiltain osin tuotantoon sidottuna. Olisi myös tärkeää, että sokerikiintiöiden hallintaa jatketaan vuoden 2016 jälkeen. Kiintiöt ja kansallisen sokerituen maksaminen ovat suomalaisen sokerituotannon jatkumisen edellytys”, toteaa ETL:n toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

Elintarviketeollisuus suhtautuu varauksellisesti tuottaja- ja toimialaorganisaatioihin
EU-maatalouspolitiikan uudistus mahdollistaa tuottaja- ja toimialaorganisaatioiden käyttöönoton kaikilla tuotantosektoreilla.

”Elintarvikeketjun toimivuus on tärkeää kaikille ketjun toimijoille. Tasapainoiset kaupalliset suhteet parantavat ketjun toimintaa ja hyödyttävät myös kuluttajaa. Sopimuskäytäntöjä ei kuitenkaan tule jäykistää ottamalla käyttöön sellaisia EU-tasolla valmisteltuja standardisopimuksia ja ohjeita, jotka rajoittavat vapaata liiketoimintaa tai heikentävät suomalaisen elintarvikeketjun kilpailullista asemaa”, sanoo Juutinen.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Heikki Juutinen, p. 040 502 6270
toimialapäällikkö Karri Kunnas, p. 040 161 5443

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.