23.11.2011

Nyt etsitään Ruokakulttuuritekoa

Suomen Messut ja Elintarviketeollisuusliitto etsivät suomalaista ruokakulttuuritekoa. 10 000 euron arvoisen tunnustuspalkinnon voi saada henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on merkittävällä tavalla edistänyt suomalaista ruokakulttuuria. Ehdotuksia palkinnon saajaksi otetaan vastaan tammikuun loppuun mennessä. Ruokakulttuuriteko palkitaan ensi keväänä Gastro 2012-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi tehty työ on palkinnon arvoista, jos henkilö tai yhteisö on toiminut ruoka- ja juomakulttuurin hyväksi tieteen, taiteen tai liiketoiminnan alueilla, tuonut esiin ruoasta ja ruokailuhetkestä nauttimisen tärkeyttä, edistänyt ruokakulttuuriosaamista kuluttajien, opiskelijoiden tai ammattilaisten keskuudessa tai tehnyt Suomen ruoka- ja juomakulttuuria tunnetuksi kotimaassa ja kansainvälisesti.

Raati etsii erityisesti tekoja, jotka ovat vaikuttaneet ja joilla on tulevaisuudessakin mahdollisuus vaikuttaa suomalaiseen ruokakulttuuriin. Palkinnon valitsijaraadille voi ehdottaa sopivia palkinnon saajia tammikuun loppuun mennessä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, johon voi ilmoittautua.

Suomen Ruokakulttuuriteon valitsee raati, jonka jäseninä ovat johtaja Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto; Elintarviketeollisuusliiton viestintätoimikunnan jäsen Petra Gräsbeck Oy Hartwall Ab; puheenjohtaja Helena Saine-Laitinen, Ruokatoimittajat ry; kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen, Marttaliitto ry; puheenjohtaja Ulla Liukkonen, Suomen Keittiömestarit ry sekä edellisen kerran Ruokakulttuuriteko-palkinnon voittanut Eeropekka Rislakki, Eat&Joy. Raadin sihteerinä toimii Gastro-messujen tiedottaja Johanna Peltola, Suomen Messut. Tunnustuspalkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Ruokakultturiteko-palkinto myönnetään nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2010 Ruokakulttuuriteko-palkinto myönnettiin Eat&Joy -yhteisölle suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä kansainvälisesti ja ensimmäisellä kerralla vuonna 2008 palkinnon sai Ruokatoimittajat ry.

Lisätietoja:

Suomen Messut, tiedottaja Johanna Peltola, p. 040 515 4216, johanna.peltola@finnexpo.fi.
Vinkin mahdollisesta ehdokkaasta voi antaa Johanna Peltolalle tai raadin jäsenille.

Elintarviketeollisuusliitto ry, viestintäjohtaja Sirpa Rinne, p. 0400 685 975, sirpa.rinne@etl.fi

Suomen Messusäätiö rahoittaa joka vuosi tuhansilla euroilla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat edellä mainitun Ruokakulttuuriteko -palkinnon lisäksi muun muassa Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.