24.11.2011

Elintarviketeollisuuden neuvottelutulokset raamiratkaisun mukaiset

Elintarviketeollisuusliitto on neuvotellut toimihenkilöitä edustavien järjestöjen kanssa raamiratkaisun mukaiset palkankorotukset.

Toimihenkilöitä edustavan Ammattiliitto PROn kanssa 17.11.2011 syntyneiden neuvottelutulosten mukaan elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden ja liha-alan asiamiesten palkkoja korotetaan ensi vuoden keväällä 2,4 prosenttia ja seuraavana keväänä 1,9 prosenttia. Neuvottelutulokset odottavat vielä PROn hallituksen hyväksyntää. Meijerialan Ammattilaiset MVL:n kanssa on päästy sopimukseen samansuuruisista palkankorotuksista. Kaikkiin neuvottelutuloksiin liittyy kertaerä ja mahdollisuus paikallisen erän käyttöön.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n palkankorotusten laskenta vuosille 2012 ja 2013 on sovittu jo vuonna 2010 solmitussa työehtosopimuksessa ja ne muodostuvat teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden, mekaanisen metsäteollisuuden sekä tekstiili- ja vaateteollisuuden keskimääräisten yleiskorotusten mukaan. Jos niiden neuvottelutulokset asettuvat raamiin, myös ETL:n ja SEL:n väliset sopimukset ovat linjassa maan hallituksen ja keskusjärjestöjen raamisopimuksessa määrittelemien tavoitteiden kanssa. ETL:n ja SEL:n väliset neuvottelut päättyivät tämän tilanteen toteamiseen.

Edellisten lisäksi ETL suosittelee jäsenyrityksilleen, että raamiratkaisun toteutuessa ylempien toimihenkilöiden palkkoja korotetaan kertaerineen samoin kuin toimihenkilöiden.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Heikki Juutinen, p. 040 502 6270
johtaja Petri Linkoneva, p. 0400 612 331

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.