11.03.2011

Elintarvikepäivässä ajankohtaisia teemoja ja uutta tietoa ammattilaisille

Suomen suurin elintarvikealan täydennyskoulutustapahtuma Elintarvikepäivä 2011 kokoaa yli tuhat elintarvikealan ammattilaista Helsingin Messukeskukseen 3.5.2011. Päivän aikana yli 50 koti- ja ulkomaista huippuasiantuntijaa kartuttaa osallistujien tietoa ajankohtaisista aiheista.

Mistä ruoan arvo ja arvostus syntyy? Päivän pääteemana on ruoan arvo ja arvostus. Tapahtuman pääpuhuja, Kent Business Schoolin professori Andrew Fearne kertoo, miten elintarvikealan toimijoiden yhteistyö tuottaa arvonlisäystä ruoan arvoketjuun. Teemaa käsitellään tarkemmin asiakkuusrinnakkaisohjelmassa, jossa arvonmuodostusta avataan uusien tutkimustulosten kautta. Keskustelua kouluruokaan ja sen arvostukseen johdattaa Tuomas Enbuske. Ohjelmassa syvennytään myös lähiruoan markkinoihin eri näkökulmista.

Rinnakkaisohjelmia on kaikkiaan kuusi. Kansainvälistymisen ohjelmassa Senior Foresight Specialist Elina Hiltunen Finprosta kertoo, miten muutoksen signaaleja havaitaan. Lisäksi kuullaan yritysten kokemuksista matkalta maailmalle. Helsingin Mylly Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela ja Oy Snellman Ab:n toimitusjohtaja Martti Vähäkangas avaavat yritystensä kansainvälistymisstrategiaa.

Ajan ilmiöt ja arvot ohjaavat elintarviketeollisuuden tuotekehitystä. Professori Anu Kaukovirta-Norja avaa tuotekehityksen rinnakkaisohjelman kertomalla, mitä uusia tiedontarpeita elintarviketutkimusstrategian päivityksessä on todettu. Osiossa kuullaan myös pakkausten kehityksestä ja merkityksestä kuluttajan ostopäätöksiin.

Tieteellisessä rinnakkaisohjelmassa asiantuntijat alustavat elintarviketeknologian mahdollisuuksista suoliston ja terveyden välisissä yhteyksissä. Unileverin Food and Health Research Instituutissa Hollannissa työskentelevä tohtori Harry Peters kertoo mahdollisuuksista kehittää tuotteita painonhallintaan.

Viestinnän rinnakkaisohjelmassa keskitytään uusiin haasteisiin johtamisessa, työyhteisössä ja verkottumisessa. Työelämän muutosten vaikutuksista alustaa akatemiatutkija Mika Pantzar Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Elintarvikelainsäädännön rinnakkaisohjelma tarjoaa ajankohtaista tietoa alati muuttuvasta lainsäädännöstä. Kuluttajainformaatioasetuksen muutoksista kertoo neuvotteleva virkamies Anne Haikonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Elintarvikepäivä huipentuu Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Tähtituote 2011 -kilpailun voittajan julkistamiseen ja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin puheenvuoroon.

Lisätiedot:
toimialapäällikkö Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto, p. (09) 1488 7222 johtaja
Seppo Heiskanen, Elintarviketeollisuusliitto, p. (09) 1488 7230

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä ja kilpailukykyä tukevaa tutkimusta. Sen vuosittain järjestämän koulutustapahtuman Elintarvikepäivän tuotolla tuetaan nuorten tutkijoiden elintarvikkeita koskevia jatko- ja täydennysopintoja. Säätiö toimii Elintarviketeollisuusliiton yhteydessä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.