Blogi - 2022

07.06.2022

Turvallinen ruoka on monivaiheisen yhtälön tulos

kirjoittanut Elisa Piesala

YK muistuttaa hyvän ruuan tärkeydestä elintarviketurvallisuuspäivänä 7.6. Hyvä niin, sillä turvallinen ruoka ei suinkaan ole itsestäänselvyys, vaikka usein Suomessa sitä sellaisena pidämme. Kotimaassa tuotettu ruoka on erityisen t...

» Lue lisää

02.05.2022

Ruokaviennissä katse eteenpäin, vaikka kriisit myllertävät

kirjoittanut Marika Säynevirta

Ruoka herättää tunnetusti paljon tunteita, niin myös elintarvikkeiden kansainvälinen kauppa. Ruokavienti ja tuontiruoka nousevat otsikoihin, kun maailmanpolitiikassa myllertää tai kauppapolitiikassa tapahtuu muutoksia. Myös kotim...

» Lue lisää

07.04.2022

Ruokaturva vaatii venymistä – nyt mitataan ratkaisuhalukkuus

kirjoittanut Mikko Käkelä

Ukrainan sota ja pitkään jatkunut alkutuotannon kustannuskriisi raastavat yhteisvaikutuksillaan koko ruokaketjun elinvoimaisuutta ja uhkaavat vakavasti Suomen ruokaturvaa. Tällä hetkellä kovimman kustannuspaineen ruokaketjussa ka...

» Lue lisää

03.03.2022

Materiaalitehokkuutta – ilman pakkoa

kirjoittanut Marleena Tanhuanpää

Elintarvikealaa sanotaan kaikkein säädellyimmäksi alaksi Euroopassa. Yritysten on otettava huomioon lukuisia säännöksiä, jotka koskevat esimerkiksi raaka-aineita, tuotteiden valmistusta ja pakkaamista sekä tuotteesta kuluttajille ...

» Lue lisää

12.01.2022

Huoltovarmuuden resepti: ennakointia, yhteistyötä ja vuoropuhelua

kirjoittanut Jyri Valmu

Kirjoitin viime blogissani huoltovarmuuden tilannekuvatyöstä sekä elintarvikeyritysten tärkeästä roolista poikkeusoloissa. Uskalsin tuolloin toivoa koronatilanteen helpottavan. Toisin kävi: koronavirus on varianteillaan muodostunu...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää