Blogi - 2021

22.12.2021

Ruoka kokoaa ihmiset yhteen

kirjoittanut Mikko Käkelä

Ensimmäinen puolivuotinen Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajana on ollut täynnä toimintaa, kohtaamisia ja mielenkiintoisia keskusteluja yritysten ja sidosryhmien edustajien kanssa. Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika ...

» Lue lisää

30.11.2021

Kaura innoittaa kasvuun ja kilpailuun

Kaurasta on tullut Suomelle monella tapaa tärkeä vilja ja elintarviketeollisuuden raaka-aine. Sen tuotanto-olot ovat meillä suotuisat verrattuna moneen muuhun viljelykasviin. Normaalivuosina olemme raakakauran suurin viejämaa EU:s...

» Lue lisää

15.11.2021

Onko ruoka oikeasti pilalla?

kirjoittanut Terhi Virtanen

Tiesitkö, että marraskuussa vietetään Siivoa jääkaappisi -päivää? Päivää voi lähestyä paitsi elintarvikehygienian näkökulmasta saippuan ja rätin kanssa myös tekemällä hävikki-inventaarion. Jos oikein innostuu, voi yhdistää Kokkaa ...

» Lue lisää

16.09.2021

Syökö verokarhu sokeria?

kirjoittanut Heli Tammivuori

Hallituksen syyskuinen budjettiriihi muistetaan julkisuudessa ilmastopolitiikkaan ja ns. exit-veroon liittyvistä kiistoista. Vähemmälle huomiolle jäi huomattavasti useampaa suomalaista sekä koko suomalaista ruoka-alaa koskeva ehdo...

» Lue lisää

02.07.2021

Elintarvikeyritysten tilannekuvista hyötyä koko Suomelle

kirjoittanut Jyri Valmu

Koronaviruspandemian nopea leviäminen talvella 2020 käynnisti huoltovarmuusorganisaation poikkeusolojen toiminnan. Osana tätä aloimme kerätä yrityskyselyillä tilannekuvaa elintarviketeollisuuden toiminnasta ja tulevaisuudennäkymis...

» Lue lisää

07.06.2021

Turvallista ja turvattua ruokaa

kirjoittanut Terhi Virtanen

Maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään kesäkuun seitsemäntenä. Tänä vuonna tärkeästä ja monitahoisesta asiasta muistutetaan teemapäivän keinoin jo kolmatta kertaa. Päivän tarkoituksena on muistuttaa elintarviketurvallis...

» Lue lisää

23.04.2021

Hedelmien ja kasvisten vuosi 2021

kirjoittanut Elisa Piesala

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on nimennyt tämän vuoden hedelmien ja kasvisten vuodeksi. Tuoteryhmään kuuluvat luonnollisesti myös marjat niin puutarhoista kuin metsistäkin poimittuna. FAO:n tavoite on herättää tietois...

» Lue lisää

13.04.2021

Havainnot avuksi huoltovarmuuden kehittämiseen

kirjoittanut Jyri Valmu

Suomessa on totuttu siihen, että yksityinen ja julkinen sektori tekevät yhteistyötä laajasti yhteiskunnan eri aloilla ja tasoilla. Elintarviketeollisuus osana koko elintarvikeketjua ja huoltovarmuuden turvaamista on ollut tässä yh...

» Lue lisää

26.02.2021

Helinää ruuasta

kirjoittanut Marleena Tanhuanpää

Mikä asia maapallolla on jokaisen ihmisen arjessa joko ilona tai murheena, työnä tai nautintona? Se voi olla myös itseilmaisun keino tai itsestään selvä ja merkityksetön, edellyttäen että sitä ylipäätään on. Vastaus on tietenkin r...

» Lue lisää

12.01.2021

Brexit tuli, bisnes jatkuu

kirjoittanut Marika Säynevirta

Kaupankäynnissä EU:n ja Ison-Britannian välillä ryhdyttiin tämän vuoden alusta soveltamaan sopimusta, joka hyväksyttiin viime tinkaan venyneiden neuvottelujen tuloksena. Lähes 1 300-sivuista asiakirjaa kahlataan vielä läpi ja anal...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää