Blogi - 2020

10.07.2020

Elintarvikeuutuudet maistuvat suomalaisille

kirjoittanut Marleena Tanhuanpää

Suomi pitää ykkössijaa monissa kansainvälisissä vertailuissa. Yksi ehkä vähemmän tunnettu kuuluu tutkimuksen ja tuotekehityksen maailmaan: Euroopan maista suomalaiset ruokayritykset panostavat suhteellisesti eniten euroja uusien t...

» Lue lisää

03.07.2020

Uuden jätelain tehokkuudesta hyötyvät kaikki

kirjoittanut Pia Pohja

Hallitus julkaisi esityksensä jätelaiksi kesäkuun alussa. Esityksessä on paljon hyvää. Kotimainen kierrätysmarkkina kasvaa ja se luo uusia mahdollisuuksia kierrätyksen piirissä toimiville yrityksille. Soraääniä on kuitenkin kuulun...

» Lue lisää

05.06.2020

Elintarviketurvallisuus pätee poikkeusoloissakin

kirjoittanut Terhi Virtanen

Kesäkuun seitsemäntenä vietetään jälleen YK:n elintarviketurvallisuuspäivää. Olemme elämän perusasioiden äärellä, Maslow’n tarvehierarkian perustassa, ruoassa. Koronakeväänä ihmiset kautta maailman ryntäsivät kauppoihin hamstraam...

» Lue lisää

28.04.2020

COVID-19 and the European food sector: What's next?

kirjoittanut Dirk Jacobs

It is reassuring to see that, throughout Europe, supermarket shelves remain stocked. Even if there are occasional reports of logistical hick-ups and hoarding waves, supplies are typically replenished within 24 hours. Behind this ...

» Lue lisää

31.03.2020

Elintarvikehuollon merkitys ymmärrettiin Suomessa jo varhain

kirjoittanut Jyri Valmu

Hyvä tilanne Suomen elintarvikehuollossa on tulosta määrätietoisesta, jo vuosikymmeniä sitten käynnistyneestä varautumistyöstä. Sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä yritysten, viranomaisten ja asiantuntijaorganisaatioiden kesken. ...

» Lue lisää

18.03.2020

Elintarvikeala varmistaa suomalaisten ruokahuollon

kirjoittanut Pia Pohja

Koko maailmassa eletään nyt poikkeuksellisia aikoja. Koronaviruksen ja sen aiheuttaman sairauden COVID-19:n vaikutukset ovat yllättäneet meidät kaikki. Suurinta huolta on nyt aiheuttanut elintarviketeollisuuden tuotannon käynniss...

» Lue lisää

12.03.2020

Elintarvikeviennin lisäarvo kertyy useasta lähteestä

kirjoittanut Marika Säynevirta

Julkisessa keskustelussa kuulee perättävän, että suomalaisten elintarvikkeiden viennissä olisi lisättävä nimenomaan lisäarvotuotteiden vientiä, jotta myös vientitulot kasvaisivat. Saatetaan todeta, että täältä viedään matalan jalo...

» Lue lisää

22.01.2020

Maistuva päivä kertoo nuorille, mistä ruoka tulee

kirjoittanut Aino Kivistö

Välillä kuulee puhuttavan, tietävätkö lapset ja nuoret, mistä ruoka oikeasti tulee. En tiedä oliko totuus täysin selvä minullekaan ennen kuin työllistyin elintarvikealalle. Seuraa paljastus: ruoka tulee pelloilta, kasvihuoneista,...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää