Blogi - 2018

14.11.2018

Huippuosaajat tuottavat ruokailoa arkeen ja juhlaan

Minulta kysytään aika ajoin, millainen elintarvikealan tausta minulla on. Vastausta voisi lähteä hakemaan isoäitini ruokakaupasta, jonka edustalta löytyvät ensimmäiset minusta otetut valokuvat. Tai teini-ikäisen Pian selkeästä tah...

» Lue lisää

10.10.2018

Kun joulukinkku meinasi hävitä suomalaisten juhlapöydästä

kirjoittanut Marleena Tanhuanpää

Ruokakaupat myyvät jo ensimmäisiä joulukinkkujaan. Muutama vuosi sitten tälle suomalaisen ruokakulttuurin yhdelle kulmakivelle oli käydä huonosti. EU:n lisäaineasetusta muutettaessa liitteessä II mainittujen, raakalihavalmisteiss...

» Lue lisää

29.08.2018

Valmisruokaa hyvällä omallatunnolla

kirjoittanut Elisa Piesala

Nälkä! Mistä saan ruokaa? Pitää mennä kauppaan: mikroaterioita, maksalaatikkoa, pizzaa, keittoja, salaatteja ja jälkiruokaa. Hmm – hyvää. Kynnys valmisruuan syömiseen on madaltunut suomalaisten keskuudessa, mistä kertovat alan ko...

» Lue lisää

12.07.2018

Puheenvuoro: Kuluttaja ratkaisee, mistä ruoka on kotoisin

kirjoittanut Jari Latvanen

Keskustelu kotimaisesta ruoantuotannosta ja maataloudesta on käynyt tänä kesänä kuumana. Taustalla on ennen kaikkea kotimaisen alkutuotannon valtava rakennemuutos.

» Lue lisää

24.05.2018

Pitääkö Suomessa varautua valtakunnalliseen sähkökatkoon?

Huoltovarmuuteen liittyvien harjoitusten ja seminaarien järjestäminen kuuluu olennaisena osana työhöni elintarviketeollisuuspoolin valmiuspäällikkönä. Elintarviketeollisuuspooli on yksi valtakunnallisen huoltovarmuusorganisaation...

» Lue lisää

30.04.2018

Elintarvikeviennin tuplaaminen poikisi tuhansia työpaikkoja

Elintarvikeviennistä kuuluu hyviä uutisia. Suomalaisia ruokia ja juomia vietiin viime vuonna ulkomaille reilut kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Viennin arvo oli 1,6 miljardia euroa. Vastaavasti Suomeen tuotiin ruoka...

» Lue lisää

14.03.2018

Brexit ravistelee tavaravirtoja elintarvikealalla

kirjoittanut Marika Säynevirta

Ison-Britannian ero EU:sta on totta vuoden kuluttua maaliskuun lopussa 2019, vaikka julkisuudessa yhä silloin tällöin elätellään toiveita brexitin peruuntumisesta. Helsingissä Elintarviketeollisuusliiton ja MTK:n brexit-seminaaris...

» Lue lisää

01.03.2018

Hanke päättyi, mutta ilmiö jatkuu

Suomi 100 -juhlinta sai monia maukkaita ja maistuvia muotoja, mutta ehdottomasti laajin ja näkyvin oli Syödään yhdessä -hanke. Sitä toteutti Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö yhdessä 225 yhteistyökumppanin ka...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää