Parhaat ratkaisut syntyvät hyvässä yhteistyössä
Yhteiset näkemykset muutostarpeista johtivat ETL:n ja SEL:n neuvottelemaan työehtosopimuksesta jo puoli vuotta ennen TES-kauden päättymistä.
Sokeriverokuorrutteista arvokeskustelua
Sokerivero on kuin korkki, joka säännöllisin väliajoin nousee pintaan. Aihe on nyt esillä eduskunnan päättäessä pian makeisten ja jäätelön valmisteveron poistamisesta.
Tyhjä jääkaappi voi olla ympäristöteko
Ruokahävikki keskusteluttaa meillä ja maailmalla, hyvä niin. Hävikin vähentämiseksi on käynnissä monia erilaisia aloitteita sekä EU:n että kansallisella tasolla. Olemme kaikki havahtuneet niin kuluttajina kuin ruoka-alan edustajin...
Maistuva työharjoitteluni
Aloitin viime tammikuussa viiden kuukauden mittaisen työharjoittelujaksoni Elintarviketeollisuusliitossa. Nyt kun harjoitteluni alkaa olla jo loppusuoralla, päätin hieman pysähtyä reflektoimaan kulunutta aikaani ETL:ssä sekä pohtimaan miten upeaa ja tärkeää on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta.
Kuunteleeko ruokateollisuus ihmisiä?
Sain tänä vuonna kunnian osallistua Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun raatiin, joka valitsi lähes seitsemästäkymmenestä kilpailuun ilmoitetusta uutuustuotteesta viisi finalistia yleisöäänestykseen. Tuotteiden valtava määrä kertoi paitsi kasvavasta kiinnostuksesta kilpailua kohtaan, myös ruoka- ja juomayritysten tekemästä ahkerasta tuotekehityksestä ja valikoiminen uudistamisesta.
Vientiä on ilman Venäjääkin
Ruoka joutui kauppapoliittisen painostuksen välineeksi elokuussa 2014. Yhä voimassa olevien pakotteiden vaikutukset ovat olleet Suomen elintarviketeollisuudelle vakavat ja taloudelliset vaikutukset suuret. Elintarvikeyritykset ovat pyrkineet paikkaamaan heikkoa kotimaan kehitystä vientiponnisteluilla.
Blogivieras: Mistä on pienet puolukat tehty?
Vedestä, sokerista, kuiduista, vitamiineista, kivennäisaineista, hapoista (E 200, E 210), hyytelöimisaineista (E 440), väriaineista (E 160a, E 163) ja aromeista. Niistä on pienet puolukat tehty. Puolukka esimerkkinä kertoo hyvin, ...