Artikkelit - 2023

30.05.2023

Elintarvikepäivä 2023 - katso kuvat!

Runsaat 500 osallistujaa Helsingin Messukeskukseen toukokuun lopulla koonnut Elintarvikepäivä luotasi ruoka-alan tulevaisuutta laajasti uuden tiedon, teknologisen kehityksen ja turvallisuuden valossa. Jo 52. kerran järjestetyssä t...

» Lue lisää

29.05.2023

Maistuva Päivä Lantmännen Unibaken leipomossa

Työnjohtaja Juhani Sotamaa, HR-asiantuntija Elina Rosengren ja viestintäpäällikkö Katja Kurisjärvi ottavat Keudan elintarvikealan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opiskelijat vastaan Lantmännen Unibaken leipomolla Vantaa Petikoss...

» Lue lisää

26.05.2023

Yritysvierailu Arlalla tarjosi nuorille maistuvaa meininkiä!

Maistuva Päivä -teemaviikolla Arlan toimipisteellä Sipoossa vieraili kaksi koululaisryhmää; yhteensä 50 oppilasta ja viisi opettajaa.Mikä on lempiasianne töissä? Onko Arlalla kivaa olla töissä? Miksi valitsitte juuri tämän toimial...

» Lue lisää

25.05.2023

ETL:n vuosi 2022 | Kriisien hoitoa ja vaikuttamista kolmen korin mallilla

Elintarviketeollisuusliitto on strategiansa mukaisesti ruoka-alan suunnannäyttäjä, kokoava voima ja vahva ääni yhteiskunnassa. Liitto haluaa toimia sillanrakentajana läpi ruokaketjun koko alan hyväksi. Vaikuttamistyötä tehdään ko...

» Lue lisää

28.03.2023

Mikko Käkelä: Kotipesä kuntoon, ruokaviennillä vahvuutta kotimarkkinaankin

Ruoka-alan elinvoima, kasvu ja investoinnit vaativat luottamusta tulevaan. Viennillä saataisiin vahvuutta kotimarkkinaankin niin, että Suomi voisi olla kokoaan suurempi ruoka-aitta, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikk...

» Lue lisää

07.03.2023

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus, maaliskuu 2023

Kustannuskriisi elintarviketeollisuudessa jatkuu, eikä pahinta ole vielä nähty kaikkien yritysten kohdalla. Epävarmat näkymät haittaavat tämän vuoden suunnittelua. Kustannuspaine helpottunee loppuvuodesta tai vasta vuoden 2024 puo...

» Lue lisää

28.02.2023

Kotimainen lantabiokaasu tuo ratkaisuja ilmastotavoitteisiin ja huoltovarmuuteen

Suomella on tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Myös elintarviketeollisuutta edustavan Valion ilmasto-ohjelmassa on tavoitteena nollata kotimaisen maidontuotannon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä. Lantabiok...

» Lue lisää

14.02.2023

Ruoka-alalta mallia kasvuvajeen umpeen kuromiseen

Puhe kasvusta on korvannut viime aikoina puhetta kestävyysvajeesta. Suomessa valtiovarainministeriö on asettanut työryhmän selvittämään hallitusneuvotteluihin mennessä, millä toimilla talouskasvua olisi mahdollista vauhdittaa site...

» Lue lisää

11.01.2023

Neuvottelut elintarvikealan työehtosopimuksista käynnistyivät

Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat aloittaneet tänään 11. tammikuuta neuvottelut elintarvikealan uusista työehtosopimuksista. Tammikuun 2023 lopussa on umpeutumassa viisi työehtosopimus...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.