12.10.2021

Suomen Pakkaustuottajat Oy tehostamaan pakkausten kierrätystä

Elintarviketeollisuusliitto ry, Päivittäistavarakauppa ry, RASI ry ja Väriteollisuus ry ovat perustaneet uuden voittoa tavoittelemattoman yhteisön, Suomen Pakkaustuottajat Oy:n. Sen tehtävänä on hoitaa yhteisöön liittyvien pakkaajien ja pakattujen tuotteiden maahantuojien lakisääteiset tuottajavastuuvelvoitteet, pois lukien juomapakkausten palautusjärjestelmään kuuluvat pakkaukset.

Tällä hetkellä Suomessa toimii viisi pakkausten tuottajayhteisöä, jotka nyt neuvottelevat toimintojensa yhdistämisestä uuteen yhtiöön. Heinäkuussa 2021 voimaan tullut uudistettu jätelaki edellyttää, että kaikkien pakkausmateriaalien tuottajavastuun hoitaa yksi yhteisö.

– Haluamme luoda mahdollisimman asiantuntevan ja tehokkaan tuottajayhteisön, jonka tavoitteena on pakkausten kustannustehokas ja vastuullinen kierrätys, Suomen Pakkaustuottajat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Elintarviketeollisuusliiton johtaja Heli Tammivuori sanoo.

Yhdistymisprosessi ei aiheuta muutoksia tuottajavastuullisille yrityksille. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy hoitaa edelleen tuottajayhteisöjen puolesta muun muassa asiakaspalvelua, viestintää, pakkaustietojen keräystä ja tilastointia sekä ylläpitää Rinki-ekopisteverkostoa.

Aiemmat tuottajayhteisöt Mepak-Kierrätys Oy, Puupakkausten Kierrätys Oy, Suomen Keräyslasiyhdistys ry, Suomen Kuitukierrätys Oy ja Suomen Uusiomuovi Oy jatkavat toimintaansa siihen saakka, kunnes Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt uuden tuottajayhteisön ja nykyisten yhteisöjen liiketoiminnot ovat siirtyneet uudelle yhtiölle.

Lue lisää Ringin sivuilta 


Kuva: RINKI

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.