03.06.2020

Hyödynnä ETL:n tilastopalvelua elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista

ETL:n nettisivuilta löytyvää tilastopalvelua elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista on uudistettu. Palveluun pääsee tästä.

Portaalista näkee nyt aiempaa selkeämmin, tarkastellaanko vientiä vai tuontia. Grafiikassa palkkien arvojen suuruusluokaksi on vaihdettu miljoona ja miljardi, mikä helpottaa suuruuden hahmottamista. Tarkan arvon saa näkyviin viemällä hiiren palkin päälle (hoveroimalla).

Tietoja voi hakea aiempaan tapaan kauppa-alueittain ja maittain. Uutta on tietojen ryhmittely entistä kuvaavammin tuoteryhmittäin ja alatuoteryhmittäin.

Tilastossa on tietoja CN-luokista 02–05, 07–12, 15–23 sekä muutamia nimikkeitä luokista 29, 35 ja 38 (sokerikemian tuotteet ja tärkkelysjohdannaiset). Tarkka listaus tilaston CN-nimikkeistä päivitetään palvelun esittelytekstiin kesän aikana.

Tiedot tulevat Tullin Uljas-tietokannasta. Tilastoviive on kolme kuukautta eli viimeisin tieto elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista on tällä hetkellä maaliskuulta 2020.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.