02.03.2018

Elintarvikealan kesäharjoittelu tutustuttaa koululaisia työelämään

Elintarviketeollisuusliitto on sopinut Suomen Elintarviketyöläisten liiton ja Ammattiliitto Pron kanssa nuorten Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman soveltamisesta elintarviketeollisuudessa vuosina 2018–2019. Sopimukset perustuvat työmarkkinakeskusjärjestöjen suositukseen.

Tavoitteena on tarjota koululaisille mahdollisuus tutustua ruokia ja juomia valmistavien yritysten toimintaan, erilaisiin työtehtäviin sekä nuorelle sopivan käytännön työn tekemiseen. Kesäharjoittelusta kertyy arvokasta työkokemusta ja hieman taskurahaakin.

Kaksi viikkoa työntekijänä tai toimihenkilönä

Harjoittelu on mahdollista joko työntekijä- tai toimihenkilötehtävissä. Työntekijätehtäviin voivat hakea peruskoululaiset ja kymppiluokkalaiset, toimihenkilötehtäviin taas alle 18-vuotiaat peruskoululaiset, kymppiluokkalaiset, ammattistarttilaiset ja lukiolaiset.

Harjoittelu kestää kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää ja siitä maksetaan kertakaikkisena palkkana 345 euroa. Palkka sisältää lomakorvauksen. Työntekijätehtävissä harjoittelu ajoittuu aikajaksolle 1.6.–15.8. ja toimihenkilötehtävissä aikajaksolle 1.6.–31.8.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa haetaan samalla tavalla kuin muitakin työpaikkoja. Nuoren kannattaa olla yhteydessä häntä kiinnostavaan elintarvikeyritykseen ja kysyä, palkkaako yritys kesätyöntekijöitä Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla.

Iso joukko nuoria ahertamassa

Elintarviketeollisuus on tarjonnut viime vuosina huomattavan määrän kesätyöpaikkoja. Elinkeinoelämän keskusliiton tilastojen mukaan kolmena viime kesänä alan yrityksissä on työskennellyt keskimäärin 5 500 nuorta!

Kaikkiaan elintarviketeollisuus antaa työtä Suomessa 38 000 hengelle. Yrityksiä on yhteensä 1 700 ja niitä toimii jokaisessa maakunnassa. Koska ruokaa syödään joka päivä, alan yritykset ovat vakaita työllistäjiä talouden matalasuhdanteessakin.


kuva: Orkla

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.