08.01.2018

Apurahojen haku Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöltä on nyt auki

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö myöntää vuosittain apurahoja tutkimukseen, joka edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä. Haku on nyt käynnissä, hakemusten viimeinen jättöpäivä on 12. helmikuuta.

Painopisteenä ovat henkilökohtaiset apurahat väitöskirjan tekijöille tai opintojaan täydentäville jo väitelleille henkilöille. Etusijalle asetetaan ulkomailla suoritettavat opinnot ja jaksot.

Säätiö voi myöntää apurahaa myös ulkomaisten huippututkijoiden kutsumiseen Suomeen, Suomessa järjestettäviin tieteellisiin kongresseihin sekä tutkimuslaitoksissa ja korkeakouluissa toteutettaviin hankkeisiin.

Vuonna 2017 apurahan sai lähes 30 tutkijaa työryhmineen. Yhteissumma nousi 90 000 euroon.

– Apurahoilla tuettiin muun muassa marjojen, sienten ja viljojen ravitsemuksellisten, kemiallisten ja aistinvaraisten ominaisuuksien tutkimusta, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön asiamies, johtaja Marleena Tanhuanpää kertoo.

Suomessa järjestettiin myös useita kansainvälisiä tieteellisiä konferensseja, joita säätiö osaltaan rahoitti.

Tuore tieto avittamaan tuotekehitystä

Suurin yksittäinen apuraha, 12 000 euroa, myönnettiin viime vuonna DAGIS-ravintotutkimuksen työryhmälle uuden päivitetyn tiedon tuottamiseksi suomalaislasten ruuankäytöstä ja ravitsemuksesta.

– Nykyinen tieto on vanhentunutta. Elintarvikealan yritykset tarvitsevat tuoretta tietoa tuotekehityksensä tueksi ja myös viranomaisille tieto on tärkeää, Marleena Tanhuanpää perustelee.

Hän kannustaa elintarvikealan tutkijoita hyödyntämään apurahaa etenkin ulkomaan jaksoihin.

– Tutkimusmaailmassa kansainväliset verkostot ovat avainasemassa. Apurahaa kannattaa hakea myös esimerkiksi tutkimustulosten esittelyyn alan kongresseissa.

Elintarviketeollisuuden kehittymistä tukevalla tutkimuksella edistetään koko elintarvikeketjun menestymistä Suomessa.


Kuva: Fazer

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.