Ympäristövastuu luo turvaa ja tulevaisuutta
Elintarviketeollisuus noteeraa ruoan ja ruokaketjun ympäristövaikutukset laajasti. Uusia menetelmiä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kehitetään koko ajan. Ympäristövastuu on parhaimmillaan koko ketjun toimijoiden yhteistyötä. S...
Elintarvikeyritykset tarjoavat tuhansia kesätyöpaikkoja
Nyt on aika nauttia elintarvikeyritysten valmistamista jouluherkuista, mutta toinen alan huippusesonki koittaa jo muutaman kuukauden päästä. Elintarviketeollisuuteen palkataan vuosittain arviolta 5 500 kesätyöntekijää ja rekrytoin...
Merkkivuosi huipentui 75-vuotisjuhlaan
Kalastajatorpan siirtomaasali täyttyi viimeistä paikkaa myöten, kun Elintarviketeollisuusliiton juhlavuoden kohokohta, 75-vuotisjuhlaseminaari ja vastaanotto, kokosivat yhteen jäsenyritysten väkeä, elintarvikealan asiantuntijoita ...
Ruokapetoksia vastaan tietoisuutta parantamalla
Elintarvikepetokset puhuttavat julkisuudessa. Myös elintarvikeyrityksissä ne kuuluvat huolta aiheuttaviin nouseviin teemoihin. Tietoisuuden parantaminen on keskeinen tekijä petosten torjunnassa. Elintarvikepetoksella tarkoitetaan...
Talouskatsaus: Elintarvikeyritykset kurovat kiinni viennin notkahdusta
Elintarviketeollisuuden tuoreen Talouskatsauksen mukaan alan suhdanteet ovat kohtalaisella tasolla ja tilauskanta normaali. Etenemme samaa vauhtia EU-maiden kanssa. Käsillä oleva joulusesonki kasvattaa tunnetusti elintarvikeyrit...
Elintarvikeyritykset: Ostajatapaamiset hyödyllisintä vienninedistämistä
Food from Finland -vientiohjelma tunnetaan elintarvikeyritysten keskuudessa melko hyvin. Yritysten mielestä parasta käytännön apua elintarvikevientiin ovat kumppanien ja kontaktien haku sekä tiedon välittäminen viranomaiskäytännöi...
Tutkimus: Suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa
Taloustutkimuksen tuoreesta Suomi syö -tutkimuksesta käy ilmi, että lähes neljä viidestä suomalaisesta (78 prosenttia) pitää tärkeänä syödä kotimaista ruokaa. Kotimaisen ruuan suosio on jatkanut ilahduttavasti kasvuaan. Vastaavass...
Maistuva päivä -tempaus järjestetään nuorille tammikuussa
Kymmenet koululaisryhmät suuntaavat jälleen ensi tammikuussa tutustumaan elintarviketehtaisiin, kun vapaaehtoiset ETL:n jäsenyritykset avaavat ovensa Maistuva päivä -tempauksessa. Nuoret pääsevät näkemään, miten ruokia, juomia ja...
Elintarvikebrändit pärjäävät luottamusmittauksissa
Suomessa tutkitaan säännöllisesti, mitä brändejä kansalaiset arvostavat eniten. Vuodesta toiseen satojen brändien vertailussa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuu kotimaisten elintarvikeyritysten brändejä. Taloustutkimuksen ja Mar...
Q&A: Elintarviketeollisuus ja vesi
Mihin elintarviketeollisuus käyttää vettä? Miksi vettä tarvitaan jopa vehnäjauhojen valmistamiseen? Mitä ovat talousvesi, raakavesi ja virtuaalivesi? Mitä tarkoittavat vesijalanjälki, vesivastuullisuus ja vesikriisi? ETL:n asian...
Ruokayritykset lisäävät hyvinvointia
Ruoka luo hyvinvointia monelta kantilta. Se ravitsee kehoa, makunautinnot ja yhdessä syöminen virkistävät mieltä, ruoka ja ruokailo rikastavat kulttuuriamme – ja tarjoaa ruoka monille myös ammatin. Elintarvikealan yritykset ovat s...
Arktinen ruoka – viennissä valtti, suomalaiselle arkipäivää
Arvi-hanke kokosi perustelut arktisen ruuan erinomaisuudesta yksiin kansiin brändikäsikirjaksi. Yrityksiä kannustetaan hyödyntämään pohjoisuutta vientimarkkinoinnissaan. Kuluneena kesänä ei ainakaan sään puolesta ole ollut ihan h...
Trendikkäimmät tulevaisuuden työpaikat tarjoaa elintarvikeala
Ruoka on juuri nyt todella trendikästä ja ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän se, mitä he syövät ja mistä ruoka on peräisin. Siksi luulisi, että alan koulutukseen ja töihin hakeutuminen olisi nuorten suosiossa. Todellisuus näyttää kui...
Päivä paistaa elintarvikealan suhdanteisiin
Elintarviketeollisuuden näkymät lähikuukausille ovat suotuisat, EK:n tuore Suhdannebarometri osoittaa. Alan yritykset kuvaavat tämänhetkistä tilannettaan hieman tavanomaista paremmaksi. Tuotanto on rullannut alkuvuonna tasaisesti...
Yhteistyö ja vastuullisuus tulevaisuuden elintarviketeollisuuden keskiössä
Elintarvikeala on voimakkaassa murroksessa. Se kehittyy ja kasvaa innostavaa tahtia, mutta samaan aikaan globaali ruoantuotanto on äärimmäisten haasteiden edessä. Uusia ratkaisuja on löydettävä. Nämä teemat olivat pinnalla vuoden ...
Elintarviketeollisuus linjasi painopisteet T&K-toiminnalleen
Kehittyäkseen ja kukoistaakseen elintarviketeollisuus tarvitsee lisää tutkimusyhteistyötä muiden toimialojen kanssa. Pohjoisesta ulottuvuudesta halutaan alalle kilpailuvaltti. Tilastokeskuksen mukaan suomalainen elintarviketeolli...
Elintarviketeollisuuden talouskatsaus: Näkymät plussalla, kasvuvauhti jää muusta teollisuudesta
Tuoreen talouskatsauksen mukaan elintarviketeollisuuden suhdannearviot ovat pysyneet melko myönteisinä. Yritykset odottavat tuotannon, henkilöstön määrän ja viennin kasvavan kesän aikana. Epävarmuus tulevasta näyttäisi kuitenkin ...
ETL:n puheenjohtaja Jari Latvanen: Suomi voi hyvin, kun elintarvikeala menestyy
Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja, HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen haluaa, että kotimaista ruuantuotantoa arvostetaan. – Elintarvikeala tuo jokaisen meidän arkeen helpotusta, makua, ruokailoa ja hyvinvointia. Mutta...
Elintarvikkeiden vienti virkoaa kasvuun
Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannosta noin 15 prosenttia menee vientiin. Naapurimaat ovat tärkeimpiä kohdemaita, mutta vienti on vauhdittunut myös Ranskaan ja Tanskaan. Tuoteryhmistä viennin kärjessä ovat maitojalosteet,...
Q&A: Muovi elintarviketeollisuudessa
Muovi ja etenkin muovipakkaukset puhuttavat laajasti. Ihmiset kyselevät, miksi esimerkiksi elintarvikkeita pakataan muoviin. Eikö muovia voisi korvata jollakin toisella pakkausmateriaalilla? Entä irtoaako muovipakkauksista haitall...
Elintarvikealan kesäharjoittelu tutustuttaa koululaisia työelämään
Elintarviketeollisuusliitto on sopinut Suomen Elintarviketyöläisten liiton ja Ammattiliitto Pron kanssa nuorten Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman soveltamisesta elintarviketeollisuudessa vuosina 2018–2019. Sopi...
Uusi opas vesihuoltosopimusten laadintaan
Vesihuoltosopimuksen neuvotteleminen on tarkka paikka elintarvikeyritykselle. Uusi opas tuo helpotusta neuvotteluihin. Ruokia ja juomia valmistaville yrityksille puhtaan talousveden saanti on välttämätöntä. Tuotanto toimii, kun h...
Kasvistehdas teki vaikutuksen kahdeksasluokkalaisiin
Tammikuinen lumituisku ei haitannut Meilahden yläasteen 8E-luokkalaisia, kun he saapuivat Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -vierailulle Apetit Oyj:n tehtaalle Helsingin Kivikkoon. Kotitalouden ja terveystiedon opettaja Berit ...
Vierailupäivä esitteli elintarvikealaa nuorille - Fazerilla opittiin leipomon ja makeistehtaan työtehtävistä
Tammikuun 24. päivänä monissa ruoka- ja juomayrityksissä tervehdittiin tulevaisuuden työntekijöitä. Vuotuisen Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempauksen myötä yritysten ovet aukesivat yläkouluista ja lukioista saapuville ry...
Brexitin vaikutukset huolestuttavat eurooppalaista elintarviketeollisuutta
Elintarvikealan eurooppalainen kattojärjestö Food Drink Europe vaatii pitkää brexit-siirtymäaikaa ja kaupankäynnin esteiden minimointia. Vaikka Iso-Britannia ei ole suurimpia viennin kohdemaita suomalaiselle elintarvikesektorille,...
Apurahojen haku Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöltä on nyt auki
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö myöntää vuosittain apurahoja tutkimukseen, joka edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä. Haku on nyt käynnissä, hakemusten viimeinen jättöpäivä on 12. helmikuuta. Painopisteenä ova...