30.10.2017

Suhdannebarometri: Elintarviketeollisuus ennakoi pientä vahvistumista puolen vuoden aikajänteellä

EK:n lokakuun Suhdannebarometrissa elintarvikeyritykset arvioivat suhdanteensa keskimääräistä hieman vaisummiksi. Tilannetta mittaava saldoluku oli -10, kun se edellisessä kyselyssä elokuussa oli +9.

Suhdanteiden ennustetaan kuitenkin vahvistuvan hieman seuraavan puolen vuoden aikana: näkymiä mittaavan saldoluku saa arvoksi +7.

– Menneen kesän kehno sää sekä yhä vain koventunut kilpailu kotimarkkinoilla vaikuttanevat suhdanteiden vaisuuteen, johtaja Heli Tammivuori ETL:stä arvioi.

Barometrin mukaan tilauskannan taso laski elintarviketeollisuudessa vähän alle tavanomaisen, mutta tilaus- ja tuotanto-odotukset lähikuukausille ovat kuitenkin melko myönteiset. Yritykset ennakoivat peräti kohtalaista kasvua tuotantoon.

– Vientikysynnän kasvu ja volyymia tyypillisesti lisäävä joulusesonki pitävät yritykset positiivisella mielellä, Heli Tammivuori kommentoi.

Henkilöstömäärän arvioidaan pysyvän elintarviketeollisuudessa ennallaan, Suhdannebarometri osoittaa.

Elintarviketeollisuuden tuotanto-odotukset lähikuukausille ovat myönteiset
Lähde: EK:n Suhdannebarometri, lokakuu 2017

Lisätietoja antaa

Johtaja
Heli Tammivuori
uryv.gnzzvihbev@rgy.sv
040 557 5667
@tammiheli

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa. Lue tuorein Uutiskattaus tästä. Tilaa Uutiskattaus tästä.