17.08.2017

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä tekee alaa tutuksi nuorille

Minkälaista on työskennellä elintarviketeollisuuden yrityksessä, ja mitä kautta alalle pääsee töihin? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tammikuussa, kun ruokia ja juomia valmistavat yritykset avaavat ovensa koululaisryhmille.

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempauksen takana ovat Elintarviketeollisuusliiton jäsenyritykset. Tapahtuma tarjoaa vuosittain sadoille nuorille mahdollisuuden tutustua alan yrityksiin ja niissä työskenteleviin ihmisiin.

Mitä lähellä olevassa elintarvikeyrityksessä tehdään?

Elintarvikeyrityksiä toimii Suomessa useilla paikkakunnilla, ja vierailijat tulevat yleensä lähikouluista. Yritykselle tapahtuma on oiva mahdollisuus tutustua tuleviin työntekijöihinsä. Päivän aikana voi kertoa nuorille myös kesätyömahdollisuuksista.

Nuorelle yritysvierailu on elämys. Yrityksiin tutustuminen voi myös auttaa hahmottamaan, mille alalle itse haluaisi hakeutua.

Päivän aikana kierretään tiloja, kuullaan työntekijöiden uratarinoita ja opitaan yrityksen toiminnasta. Joskus nuoret voivat osallistua jopa tuotekehitykseen.

Kokosimme muutamia makupaloja edellisen Maistuvan päivän palautteista:

  • Käynti oli mukava ja monipuolinen. Kiva nähdä vähän suomalaista tuotantoa. Tilat olivat siistit!
  • Kiva oli käydä, ja tietää mitä täällä tapahtuu!
  • Päivä oli mukava ja sai tietää miten tämä yritys toimii.
  • Oli mukavaa ja sain tietää paljon uutta. Hienot myssyt. Ruoka oli super hyvää. Kiitos!
  • Kiitos kiinnostavasta ja innostavasta tutustumiskierroksesta! Kierros herätti paljon ideoita ja kiinnostusta kesätöihin.

Palautteen antoi yhteensä 338 tapahtumaan osallistunutta 8.- 9.-luokkalaista ja lukiolaista. Heistä 24,8 prosenttia piti elintarvikeyritystä varteenotettavana työnantajavaihtoehtona itselleen.

Nyt etsitään yrityksiä Maistuvaan päivään 2018!

Haluatko tutustua lähikoulujen nuoriin ja tehdä omaa yritystä ja alaa tunnetuksi? Seuraava Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä on keskiviikkona 24. tammikuuta 2018.

ETL:n jäsenyritykset voivat ilmoittautua vierailukohteeksi 3. lokakuuta asti. Ryhmiä voi ottaa vastaan yhden tai useampia, ja vierailut kestävät 2 – 3 tuntia.

Logistiikan työnjohtaja Juha Laitila kertoo työstään Atrialla Maistuvassa päivässä tammikuussa 2017.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.