11.10.2017

Koulujen haku tammikuiseen yritysvierailupäivään on alkanut

Kaupan hyllyiltä löytyvät ruoka-, juoma- ja herkuttelutuotteet ovat monelle nuorelle tuttuja, mutta harva tuntee tarkemmin yrityksiä, joissa tuotteita ideoidaan ja valmistetaan. Entä voisiko oma unelma-ammatti löytyä elintarvikealalta?

Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii Suomessa useilla paikkakunnilla, ja niissä työskentelee 37 600 henkilöä. Elintarviketeollisuus on merkittävä työllistäjä, ja osaamiselle sekä tekijöille on tarvetta myös tulevaisuudessa.

– Yrityksissä tarvitaan monenlaista osaamista aina valmistuksesta laadunvalvontaan ja tuotekehitykseen. Tulevaisuuden työtehtävissä näkyvät varmasti digitalisaatio, teknologian kehittyminen sekä kasvava ruokavienti, kertoo ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo.

Vuosittain pidettävä Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempaus tekee elintarvikealaa tutuksi nuorille. Päivän takana ovat Elintarviketeollisuusliiton jäsenyritykset. Ala haluaa innostaa nuoria hakeutumaan ruoka-alan opintojen ja uran pariin.

Tutustumiskäynnin tarjoaa 24 toimipistettä

Elintarvikeyritysten ovet aukeavat koululaisryhmille seuraavan kerran 24.1.2018. Päivässä on mukana 15 yritystä, joista muutamat osallistuvat useammalla toimipisteellä. Vierailupaikkoja löytyy eri puolilta Suomea yhteensä 24.

Vierailun aikana kierretään yrityksen tiloja, kuullaan työntekijöiden uratarinoita ja opitaan yrityksen toiminnasta ja työtehtävistä. Joskus ryhmät voivat osallistua jopa tuotekehitykseen, tai pääsevät koemaistamaan uutuustuotteita.

Koulut voivat hakea Maistuvaan päivään 10.11.2017 asti. Kutsu on suunnattu 8. - 9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen ja opinto-ohjaajilleen.

– Vierailulle kannattaa ehdottomasti hakea, jos koulun läheltä löytyy mukana oleva yritys. Nuorten on tärkeää päästä tutustumaan yrityksiin ja työelämään. Kipinä alan opintojen aloittamiseen ja vaikka kesätöihin voi saada alkunsa yritysvierailusta, kannustaa Lallo.

Maistuvassa päivässä mukana:

Apetit Oyj:
Kasvispakastetehdas, Säkylä
Kasvistamo-koekeittiö, Helsinki
Tuoretuotetehdas, Helsinki (ryhmän koko maks. 10 henkeä)
Pizzatehdas, Pudasjärvi
Atria Suomi Oy, Nurmo
Avena Nordic Grain Oy, Avena Kantvik
Bonne Juomat Oy, Lohja (ryhmän koko maks. 10 henkeä)
Fazer Leipomot Oy, Vantaa
Fazer Makeiset Oy: Vantaa ja Lappeenranta
HKScan Finland Oy: Forssa, Vantaa ja Rauma
Juustoportti Oy, Jalasjärvi
Länsi-Kalkkuna Oy, Säkylä
Maustaja Oy, Pyhäntä
Saarioinen Oy, Huittinen
Oy Sinebrychoff Ab, Kerava
Paulig Oy, Helsinki
Sucros Oy / Suomen Sokeri Oy:
Porkkalan sokeripuhdistamo, Kantvik
Säkylän juurikassokeritehdas, Säkylä
Valio Oy:
Pääkonttori, Helsinki
Suonenjoen hillotehdas, Suonenjoki
Vuohelan Herkku Oy, Hartola

Vierailukohteiden sijainti kartalla

>> Katso tarkemmat tiedot päivästä ja täytä hakulomake

Ryhmä 8.-luokkalaisia tutustui Suomen Sokerin tehtaaseen tammikuussa 2017.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.