Kesätyöntekijöistä kilpaillaan jo
Kesätyöt eivät ehkä pyöri ensimmäisenä mielessä yritysten joulukiireiden keskellä, mutta tosiasia on, että useat työnantajat aloittavat kesätyöntekijöiden rekrytoinnin heti vuodenvaihteen jälkeen. Joissakin paikoissa haku on jo kä...
ETL selvitti: Kannattavuus paranemassa elintarvikeyrityksissä
Yritysten mukaan myynti vientimarkkinoille on kannattavampaa kuin kotimaahan. Kuluttajien vahva luottamus suomalaisiin elintarvikkeisiin luo uskoa tulevaisuuteen. Elintarviketeollisuusliitto tiedusteli jäsenyrityksiltään kannatta...
Sata vuotta helpompaa arkea ja ruokailoa
Useat suomalaiset elintarvikeyritykset ovat kulkeneet kumppaneina suomalaisten ruoka-arjessa maamme koko satavuotisen itsenäisyyden ajan. Yritykset ovat kuunnelleet kuluttajien toiveita, reagoineet palautteisiin, haistelleet uusia...
Euroopan elintarviketeollisuus vaatii toimia pk-yritysten hyväksi
Pienet ja keskisuuret yritykset nostetaan tällä viikolla keskiöön EU:ssa. Mukana pk-tietoisuutta herättämässä on Euroopan elintarvike- ja juomayrityksiä edustava FoodDrinkEurope, joka vaatii komissiolta ja parlamentilta vahvempia ...
Suhdannebarometri: Elintarviketeollisuus ennakoi pientä vahvistumista puolen vuoden aikajänteellä
EK:n lokakuun Suhdannebarometrissa elintarvikeyritykset arvioivat suhdanteensa keskimääräistä hieman vaisummiksi. Tilannetta mittaava saldoluku oli -10, kun se edellisessä kyselyssä elokuussa oli +9. Suhdanteiden ennustetaan kuit...
Finpron Esa Wrang: Ruokavienti kasvaa tänä vuonna 1,7 miljardiin euroon
Elintarvikevienti halutaan nostaa Suomessa uudelle tasolle. Onnistumiseen edellytykset ovat koossa, mutta lujaa pitää juosta ja itsensä kehumista opetella. Suomalaisen ruuan valttikortit häikäisevät: Maailman puhtain ilma ja maap...
Koulujen haku tammikuiseen yritysvierailupäivään on alkanut
Kaupan hyllyiltä löytyvät ruoka-, juoma- ja herkuttelutuotteet ovat monelle nuorelle tuttuja, mutta harva tuntee tarkemmin yrityksiä, joissa tuotteita ideoidaan ja valmistetaan. Entä voisiko oma unelma-ammatti löytyä elintarvikeal...
Euroopan siipikarjateollisuus Suomessa: Tuonnille kolmansista maista samat vaatimukset kuin tuotannolle EU:ssa
Broileriteollisuusyhdistyksen tiedote Euroopan siipikarjateollisuuden järjestö AVEC piti Helsingissä perjantaina 22.9.2017 järjestön 60. vuosikokouksen. Toista sataa alan edustajaa eri puolilta Eurooppaa koonneessa tilaisuudessa ...
Näin suomalainen syö - elintarviketeollisuus tukee hyvää ravitsemusta
Suomalainen rakastaa ruisleipää, kahvia ja jauhelihakastiketta. Hän syö tai juo keskimäärin kuusi kertaa päivässä. Ruokia ja juomia valmistavat yritykset tekevät paljon tärkeää työtä, jotta suomalaiset saavat ruokavaliostaan riitt...
Toimitusjohtaja Pia Pohja: Faktat peliin, arvostusta suomalaiselle ruualle
Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja aikoo käydä ruokakeskustelua faktoilla. Hän peräänkuuluttaa suomalaisen ruuan arvostusta ja näkee alan tulevaisuudessa monia kasvun mahdollisuuksia. Pia Pohjan ensimmäiset kuu...
Kuluttajan toivelistalla: vähemmän makeita välipaloja
Ravitsemuksellisesti laadukas välipala on monipuolinen miniateria, jossa on parhaimmillaan aineksia lautasmallin jokaisesta lohkosta. Juuri nyt kuluttaja haluaa helppoja ja ruokaisia välipaloja, joissa on entistä vähemmän sokeria....
Miten suomalainen ruoka voisi lyödä itsensä läpi Aasiassa?
Jos asiaa kysytään aasialaisopiskelijoilta, meidän pitäisi brändätä luonnonantimemme arktisiksi premium-tuotteiksi, unohtaa vaatimaton lähestymistapa ja panna paljon paukkuja aggressiiviseen markkinointiin. Singaporessa yliopisto...
Valitsemalla kotimaista äänestät omavaraisuuden puolesta
Ruuan riittävyys poikkeusoloissa ja omavaraisuus nousivat tänä kesänä ajankohtaisiksi keskusteluteemoiksi. Omavaraisuus ja ruokaturva ovat monella tapaa ymmärrettäviä käsitteitä. Siitä huolimatta tehtävässäni valmiuspäällikkönä h...
Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä tekee alaa tutuksi nuorille
Minkälaista on työskennellä elintarviketeollisuuden yrityksessä, ja mitä kautta alalle pääsee töihin? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tammikuussa, kun ruokia ja juomia valmistavat yritykset avaavat ovensa koululaisryhmille. ...
Kesätyö ruokatehtaalla maistuu alan opiskelijalle
Ruokia ja juomia valmistavissa yrityksissä ei kesällä levätä laakereilla. Satokauden antimet on jalostettava, ja kesäiset sesonkituotteet kuten juomat, jäätelö ja grillattavat herkut käyvät kaupaksi. Elintarviketeollisuuden yrityk...
Barometri: Suhdanne vahvistuu maltillisesti
Elintarvikealan yritykset kuvaavat tämänhetkistä suhdannetilannettaan hieman keskimääräistä paremmaksi. EK:n tuoreessa barometrissa alan suhdanteiden saldoluku on +9, kun se edellisessä kyselyssä toukokuussa oli +4. Saldoluku sa...
Elintarvikeviennissä orastaa kasvua
Jos jostakin, niin tarpeesta virittää elintarviketeollisuuden vienti kasvuun, vallitsee maassamme suuri yksimielisyys. Viennin vauhdittaminen on välttämätöntä, koska kasvua Suomen kypsiltä ja keskittyneiltä elintarvikemarkkinoilt...
Lasillinen raikkautta, makua ja nautintoa
Kuumat kesäpäivät tarjoavat oivallisen mahdollisuuden nauttia rikkaasta suomalaisesta juomakulttuurista. Hyvä maku, nautinto ja kohtuullisuus mahtuvat mainiosti samaan lasiin. Vesi on janojuomista suositeltavin, mutta kesäjanoon ...
Sucros ja Valio palkittiin energiansäästöstä – ylittivät tavoitteensa kirkkaasti
Sitoutumista energiatehokkuuden edistämiseen. Ansiokkaita käytännön toimia. Yli tavoitteiden saavutettuja tuloksia. Säntillistä raportointia ja suunnitelmallista etenemistä kohti energiankäytön tehostamista myös tulevaisuudessa. ...
Kauppatapalautakunta 2.0 tavoittelee vuorovaikutusta ja ennakointia
Kesäkuun alussa toimintansa startannut elintarvikeketjun ”uusi” kauppatapalautakunta 2.0 pyrkii vilkkaaseen vuoropuheluun alkutuotannon, elintarviketeollisuuden ja kaupan sidosryhmien kanssa. Lautakunnan puheenjohtaja, professori...
Kun koulu loppuu -tutkimus: Lukiolaiset ymmärtävät elintarviketeollisuuden merkityksen
Kun koulu loppuu 2017 -tutkimuksessa elintarviketeollisuuden vahvuuksiksi nousivat muihin toimialoihin verrattuna erityisesti alan rooli tärkeiden asioiden toteuttajana ja alan hyvät työllisyysnäkymät. Vuosittain toteutettava Kun...
Vuoden Suomalainen Elintarvike -voittaja Nyhtökaura suuntaa Ruotsiin
Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun voittoon nousi ennennäkemättömän ilmiön Suomessa luonut Nyhtökaura. Suomalaiset valitsivat Gold&Green Nyhtökaura™ nuden kilpailun voittajaksi huhtikuussa pidetyssä yleisöäänestyksessä, jos...
Elintarviketeollisuus antaa työtä 106 400 henkilölle Suomessa
Elintarvikeala saa komeat lukemat Luken tuoreessa selvityksessä ruokaketjun merkityksestä kansantaloudelle ja alueille Suomessa. Ala tarjoaa huomattavan määrän työpaikkoja, jättää ison verojalanjäljen ja tuottaa tuntuvan arvonlisä...
Tutkijatohtori: Yhteinen ruokailu voi ehkäistä syrjäytymistä
Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskuksessa työskentelevä, bileprofessoriksikin tituleerattu Antti Maunu puhuu painokkaasti ruuan ja ruokailun puolesta. Hänen mielestään yhteinen ruokailu pitäisi asettaa hyvinvointi-...
Suotuisa suhdanne vahvistuu elintarvikealalla
Elintarviketeollisuuden suhdanteet ovat jatkaneet paranemistaan alkuvuonna, ja tällä hetkellä tilannetta luonnehditaan jo aavistuksen keskimääräistä paremmaksi. Myönteisiltä näyttävät myös tuleva kesä ja alkusyksy: suhdannekuvan e...
Herkullisia ikiklassikoita etsimässä
Maku, kotimaisuus, kaupallisuus, vientipotentiaali, helppous, innovaatio. Näitä sanoja kuultiin useaan otteeseen Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun raadin huhtikuisessa tapaamisessa, jossa kilpailuun lähetetyt 50 uutuu...
Raportti hoputtaa suomalaista elintarviketeollisuutta vientiin
Elintarviketeollisuuden kilpailukykyä selvittänyt tutkimus perää suomalaisyrityksiltä radikaalia asennemuutosta vientiä kohtaan. Päälle pitäisi saada kokonaan uusi vaihde, jossa suuntaa näyttävät korkean arvonlisän brändituotteet....
Yksittäinen ruoka ei pilaa tai pelasta ruokavaliota
Ruokakeskustelussa on yhä enemmän sävyjä ja ulottuvuuksia. Terveellinen ruoka merkitsee yhdelle ruoan tasapainoista ravintoainesisältöä, toiselle lisäaineettomuutta, kolmannelle lähiruokaa ja luonnollisuutta. Mistä ihmiset siis pu...
Itsesääntely etenee: uudet kauppatavat ja riidanratkaisumalli voimaan maaliskuussa
Elintarvikeketjun hyviä kauppatapoja edistävä uusi toimintamalli tulee voimaan maaliskuun puolivälissä 2017. Jos sopimussuhteisiin tulee ongelmia, itsesääntely on nopea ja joustava tapa ratkaista niitä. Jo vuodesta 2014 Keskuskau...