Vuoden Suomalainen Elintarvike

Herkullisten oivallusten kilpailu

Pienet ja suuret elintarvikeyritykset tuovat markkinoille vuosittain uusia ruokia ja juomia, jotka tuovat elämään iloa ja nautintoa, houkuttelevat kokeilemaan ja helpottavat arkea.

ETL:n järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus suomalaisten elintarvikeyrityksien tekemille oivalluksille. Kilpailu esittelee maistuvia kotimaisia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä luomaan menestyskonsepteja jatkossakin. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Finalistien valinnan tekee ETL:n asiantuntijoista sekä kaupan alan ja ruoka-alan vaikuttajista koostuva raati. Tämän jälkeen valta on yleisöllä: finaaliin valituista tuotteista voittajaksi yltää yleisöäänestyksen voittaja.

Mikä maistuva uutuus on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017?

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailu on käynnistynyt! Elintarviketeollisuuden yritykset voivat lähettää uutuustuotteitaan kilpailuun 21.2.2017 asti. Voittaja ratkeaa keväällä pidettävän yleisöäänestyksen tuloksen perusteella, ja se julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017. Kilpailun raati ja tarkempi aikataulu päivitetään sivuille helmikuun aikana.

Miten ilmoitan tuotteen kilpailuun?

Onko yrityksesi tuonut markkinoille vuoden 2016 aikana uuden, herkullisen oivalluksen? Lataa alla olevasta linkistä ilmoittautumislomake, täytä se ja lähetä sähköpostitse Elintarviketeollisuusliittoon 21.2.2017 mennessä. Katso tarkemmat ohjeet ilmoittautumislomakkeen sivulta 3.

>> Vuoden Suomalainen Elintarvike -ilmoittautumislomake

Mauista parhain vai superinnovaatio? Finalistien valinta uudistui

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun sääntöjä on uudistettu finalistien valinnan osalta. Asiantuntijaraati valitsee finalisteiksi enintään seitsemän maistuvaa uutuustuotetta eri käyttötarkoituksia edustavista ryhmistä, jotka ovat:

 • Arjen apulainen
 • Herkutteluhetki
 • Hyvinvointia elämään
 • Juomaidea
 • Kotikokeille
 • Mauista parhain
 • Superinnovaatio

>> Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun säännöt

>> Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -raati

Miksi kannattaa osallistua?

 • Vuoden Suomalainen Elintarvike -logo kertoo laadusta. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat käyttää tuotteessaan ja muussa viestinnässään sijoituksen mukaista Vuoden Suomalainen Elintarvike -logoa. Se kertoo, että kyseessä on palkittu, ensiluokkainen suomalainen elintarvike
 • Herkullinen menestystarina esille. Yrityksellä on vapaat kädet hyödyntää kilpailumenestystä markkinoinnissa ja viestinnässä. Kilpailu voittaja- ja finalistituotteineen näkyy myös mediassa ja ETL:n viestinnässä.
 • Erottaudu joukosta. Voitto tai finalistisija tuo tuotteelle uskottavuutta ja erottautumiskeinon.
 • Arvostusta ammattilaisille. Herkullisten oivalluksen takana olevat tekijät saavat ansaitsemaansa arvostusta tekemästään työstä.
 • Näkyvyyttä elintarvikealan huipputapahtumissa. Finaaliin yltäneet yritykset pääsevät esittelemään tuotettaan alan ammattilaisille Elintarvikepäivässä. Voittajatuote saa oman osaston myös K-Team Päiville.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 on Puhtikaura-kaurapuuteri

Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2016 valittiin yleisöäänestyksellä Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri. Onnea voittajalle herkullisesta huippusuorituksesta! Raati kuvaili puhtikauraa näin: ”Suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa. Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus.”


Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivässä 17.5.2016. Lue tiedote täältä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -finaalissa olivat voittajan lisäksi Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki, luomutomaatti & yrtit, kalasäilyke ja Saarioisen Balanssi Kirjolohifileeateria.

Maista Suomi -sivuilta löydät kaikkien finalistien tiedot, raadin perustelut ja herkullisia vinkkejä. Lisätietoja Puhtikaurasta löydät Viipurilaisen Kotileipomon Facebook-sivulta ja osoitteesta www.puhtikaura.fi

>> Tutustu kilpailun historiaan ja aikaisempien vuosien voittajiin

Seuraa kilpailua somessa:
Facebook: www.facebook.com/MaistaSuomi
Twitter: #vuodenelintarvike

Lisätietoja Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta antaa tiedottaja Liisa Tikkanen. Katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää