Vuoden Suomalainen Elintarvike

Herkullisten oivallusten kilpailu

Pienet ja suuret elintarvikeyritykset tuovat markkinoille vuosittain uusia ruokia ja juomia, jotka tuovat elämään iloa ja nautintoa, houkuttelevat kokeilemaan ja helpottavat arkea.

ETL:n järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus suomalaisten elintarvikeyrityksien tekemille oivalluksille. Kilpailu esittelee maistuvia kotimaisia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä luomaan menestyskonsepteja jatkossakin. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Finalistien valinnan tekee ETL:n asiantuntijoista sekä kaupan alan ja ruoka-alan vaikuttajista koostuva raati. Tämän jälkeen valta on yleisöllä: finaaliin valituista tuotteista voittajaksi yltää yleisöäänestyksen voittaja.

Nyhtökaura nousi Vuoden Suomalainen Elintarvike -kisan voittoon

Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2017 valittiin yleisöäänestyksellä Gold&Green Nyhtökaura™ 250 g nude . Onnea voittajalle! Raati nimesi Nyhtökaura nuden finalistien superinnovaatioksi ja kuvaili tuotetta näin:

”Ohittamaton suomalainen ruokainnovaatio kuluttajalle maistuvassa muodossa. Taustalla teknologinen innovaatio ja pitkälle katsova visio uusista ja helppokäyttöisistä proteiinilähteistä. Nyhtökaura loi uuden tuoteryhmän ja madalsi myös kynnystä kokeilla uudenlaisia raaka-aineita ruuanlaitossa. Erityistä on myös, että tuote on suunniteltu alusta pitäen kansainvälisille markkinoille.”

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivässä 16. toukokuuta 2017. Lue tiedote täältä.

Kilpailun finaalissa olivat Nyhtökaura nuden lisäksi Apetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes, HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara, Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa (pippuri), Jyväjemmari-ruissiemenkuivaleipä, Kelkka-drinkkisekoitus ja Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion.

>> Maista Suomi -sivuilta löydät kaikkien finalistien tiedot, raadin perustelut ja herkullisia vinkkejä. Lisätietoja Nyhtökaurasta löydät Gold&Green Foodsin sivuilta.

>> Tutustu tästä raatiin, joka valitsi Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finalistit

>> Tutustu kilpailun historiaan ja aikaisempien vuosien voittajiin

Seuraa kilpailua somessa:
Facebook: www.facebook.com/MaistaSuomi
Twitter: #vuodenelintarvike

Lisätietoja Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta antaa viestinnän asiantuntija Liisa Tikkanen. Katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää