Vuoden Suomalainen Elintarvike

Herkullisten oivallusten kilpailu

Pienet ja suuret elintarviketehtaat tuovat markkinoille vuosittain uusia ruokia ja juomia, jotka tuovat elämään iloa ja nautintoa, houkuttelevat kokeilemaan ja helpottavat arkea.

ETL:n järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus suomalaisten elintarvikeyrityksien tekemille oivalluksille. Kilpailulla kerrotaan kuluttajille maistuvista uutuustuotteista ja kannustetaan yrityksiä luomaan menestyskonsepteja jatkossakin. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Finalistien valinnan tekevät ETL:n ja kaupan edustajat sekä vaihtuva asiantuntija. Tämän jälkeen valta on kuluttajalla: finaaliin valituista tuotteista voittajaksi yltää yleisöäänestyksen voittaja.

Mikä herkullinen uutuus on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017?

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailu käynnistyy viikolla 4. Elintarviketeollisuuden yritykset voivat lähettää herkullisia uutuustuotteitaan kilpailuun helmikuun 21. päivään asti. Voittaja ratkeaa keväällä pidettävän yleisöäänestyksen tuloksen perusteella, ja se julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017.

Kilpailukutsu, ilmoittautumislomake, tarkempi aikataulu, säännöt ja raati päivittyvät sivuille lähipäivinä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 on Puhtikaura-kaurapuuteri

Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2016 valittiin yleisöäänestyksellä Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri. Onnea voittajalle herkullisesta huippusuorituksesta! Raati kuvaili puhtikauraa näin: ”Suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa. Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus.”


Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivässä 17.5.2016. Lue tiedote täältä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -finaalissa olivat voittajan lisäksi Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki, luomutomaatti & yrtit, kalasäilyke ja Saarioisen Balanssi Kirjolohifileeateria.

Maista Suomi -sivuilta löydät kaikkien finalistien tiedot, raadin perustelut ja herkullisia vinkkejä. Lisätietoja Puhtikaurasta löydät Viipurilaisen Kotileipomon Facebook-sivulta ja osoitteesta www.puhtikaura.fi

>> Tutustu kilpailun historiaan ja aikaisempien vuosien voittajiin

Seuraa kilpailua somessa:
Facebook: www.facebook.com/MaistaSuomi
Twitter: #vuodenelintarvike

Lisätietoja Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta antaa tiedottaja Liisa Tikkanen. Katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää