Vuoden Suomalainen Elintarvike

Vuoden Suomalainen Elintarvike - Herkullisten oivallusten kilpailu

Pienet ja suuret elintarvikeyritykset tuovat markkinoille vuosittain uusia ruokia ja juomia, jotka tuovat elämään iloa ja nautintoa, houkuttelevat kokeilemaan ja helpottavat arkea.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus suomalaisten elintarvikeyrityksien tekemille oivalluksille. Vuotuisen kilpailun tavoitteena on esitellä kotimaisia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin laajasti kuluttajien edellisen vuoden aikana.

Keväällä valitaan Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun finaalissa on kahdeksan viime vuoden aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Finalistit valikoituivat yli viidenkymmenen herkullisen ehdokkaan joukosta.

Kilpailun voittaja valitaan toukokuun 2. päivänä Ravintola Palacessa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa jokainen finalistiyritys saa mahdollisuuden pitchata tuotteensa raadille. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 15. toukokuuta.

Finalistit ja raadin perustelut:

Fazer Sirkkaleipä (Fazer Leipomot)
Tuote on yhdistelmä artesaanileivän makua ja rakennetta ja juuri elintarvikekäyttöön tullutta raaka-ainetta ollen ensimmäinen ruokakaupassa myytävä hyönteisleipä maailmassa. Harva suomalainen ruokatuote ylittää uutiskynnyksen, tämä on sellainen.

Apetit Vegepops Porkkana-mango (Apetit Oy)
Raikkaassa ja värikkäässä tuotteessa yhdistyvät kasvisosaajan ja jäätelötehtaan yhteistyö aivan uudenlaiseksi kotimaiseksi tuoteinnovaatioksi. Kun kasvisten syöntiä täytyy lisätä, Vegepops on siihen mahtava vaihtoehto – varsinkin lapsille.

Myllärin Omenatarhan Granola (Helsingin Mylly)
Tuote erottuu hyvän makunsa ja terveellisyytensä ansiosta. Se hyödyntää kotimaista kauraa, on vähärasvainen eikä sisällä lisättyä sokeria.

Ilo Hummus Härkäpapu (Jokilaakson Juusto Oy)
Tuotteessa yhdistyy kotimainen raaka-aine kansainväliseen ruokalajiin. Hummus on erityisesti nuorten suosiossa. Tämä hummus on Lähi-idän tuote suomalaisella twistillä.

Lapin Lumous kylmäsavutartar (Kala-Lappi Oy)
Tuote tehdään artesaanitekniikalla, ilman lisäaineita, vanhoja käsityöreseptejä ja uusia tuotantotekniikoita hyödyntäen. Valmistuksessa käytetään yrityksen itsensä luomaa kylmäsavustusta.

Superior Kinkku (Snellmanin Lihanjalostus Oy)
Tuote on valmistettu ilman lisättyä fosfaattia käyttämättä tarjolla olevia lisäaineiden korvikkeita. Tuloksena on raikkaampi maku ja mureampi rakenne. Tähän kokolihatuotteeseen käytetty liha valitaan käsin.

Valio LuomuTM jogurttinen tuorepuuro 175g omena-kaneli-kaura laktoositon (Valio Oy)
Tämä jogurttinen tuorepuuro on tuote, joka vastaa kasvaviin kuluttajatrendeihin vähempisokerisista, mukana kulkevista ja luonnollisesti täyttävistä välipaloista. Se on tehty suomalaisesta maidosta ja viljoista ja sisältää runsaasti terveellisiä hedelmiä ja marjoja.

Berrypicker vadelma+puolukka täysjyvämuro (VersoBrands Oy)
Tuote vastaa lasten terveellisten välipalojen tarpeeseen. Tuotteessa yhdistyvät innovatiivinen, hitaasti energiaa vapauttava, luonnollinen isomaltuloosi-sokeri sekä suomalaiset luomutäysjyväviljat ja marjat.

HKScanin Kariniemen Kananpojan Kanapekoni jäi pois kilpailusta 9.4.

Seuraa kilpailua somessa:
Twitter: #vuodenelintarvike, @etl_fi
Facebook: Elintarviketeollisuusliitto

Vuonna 2017 kilpailun voitti Gold&Green Foods Nyhtökaura nude -tuotteellaan. Lue tiedote

Lisätietoja Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta antaa Liisa Tikkanen. Katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää