Blogi» Katso kaikki

Assistenttiharjoittelija Taru Pesonen

Taru Pesonen
Assistenttiharjoittelija

Aloitin viime tammikuussa viiden kuukauden mittaisen työharjoittelujaksoni Elintarviketeollisuusliitossa. Nyt kun harjoitteluni alkaa olla jo loppusuoralla, päätin hieman pysähtyä reflektoimaan kulunutta aikaani ETL:ssä sekä pohtimaan miten upeaa ja tärkeää on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta.

» Lue lisää

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittajaksi nousi yleisöäänestyksessä mainio Viipurilaisen Kotileipomon ja Taivalkosken Myllyn Puhtikaura-kaurapuuteri. Onnea voittajalle herkullisesta huippusuorituksesta!

Puhtikaura on täysjyväkaurasta valmistettu hienojakoinen esikypsennetty jauhe, joka sitoo nestettä erityisellä tavalla ja pitää nälän loitolla pitkään. Puhtikaura sekoitetaan nesteen tai smoothien joukkoon, jolloin se toimii treenijuomana tai aamu- tai välipalana.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivässä 17.5.2016. Lue lisää

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016

Tervetuloa ETL:n jäseneksi!

Elintarviketeollisuusliiton lähes 300 jäsenyritystä ja yhteistyöliitot jäsenineen kattavat lähes koko elintarviketeollisuuden toiminnan Suomessa. Jäseneksi ovat tervetulleita niin pienet kuin suuretkin Suomessa elintarvikkeita valmistavat yritykset. Jäsenyritykset saavat liitolta ajankohtaista ja ennakoivaa tietoa, neuvontaa, mahdollisuuden vaikuttamiseen ja verkostoitumiseen sekä monia muita maistuvia etuja. Lue lisää

Sääntely keveämmäksi - miksi?

Elintarviketeollisuus on Euroopan säännellyin ala. Suuntauksena EU:ssa ja Suomessa on, että esille nousevia asioita ratkotaan luomalla uutta lainsäädäntöä ja uusia viranomaisohjeita. Siksi jo ennestään runsas elintarviketeollisuuden säädösympäristö laajenee ja tiukkenee edelleen. Ylimitoitettuna sääntely vie arvokkaita voimavaroja sekä yrityksiltä että julkiselta sektorilta. Lue lisää

Tilastoja viennistä ja tuonnista

ETL:n ulkomaankaupan tilastopalvelusta voit hakea ajan tasalla olevaa tietoa elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista tuoteryhmittäin, kauppa-alueittain ja maittain. Tutustu palveluun

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Elintarviketieto esiin!

Valtakunnallinen Elintarviketieto esiin! -koulutuskiertue on päättynyt, mutta hankkeen aineistot ovat edelleen ruoka-alan yritysten käytettävissä. Verkkotekstit ja videot kertovat havainnollisesti, mitä tietoja elintarviketietoasetus edellyttää yritysten kertovan tuotteistaan asiakkailleen. Löydät aineistot Ruokatiedon sivuilta.

Vastuullinen kesäduuni

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa yrityksiä tarjoamaan nuorille laadukkaampia kesätöitä ja kehittämään omia työprosessejaan. Myös ETL on mukana yhteistyössä ja kannustaa elintarviketeollisuuden työnantajia osallistumaan kampanjaan. Lue kampanjasta lisää Vastuullinen kesäduuni -sivuilta.