Vastuullisuus

Elintarviketeollisuus toimii vastuullisesti

Suomalaisen ruokaketjun vastuullisuus jakautuu kuuteen eri ulottuvuuteen. Vastuullisuuden ulottuvuudet ovat:

  • Tuoteturvallisuus
  • Ravitsemus
  • Ympäristö
  • Eläinten hyvinvointi
  • Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
  • Työntekijöiden hyvinvointi

Myös elintarviketeollisuuden vastuullisuutta voi tarkastella näistä näkökulmista, sillä ala on osa pellolta pöytään ulottuvaa elintarvikeketjua.

Työpaikkoja ja kotimaisia raaka-aineita

Suomalaisella elintarvikkeella on tuttu valmistaja, joka kantaa vastuun tuoteturvallisuudesta ja jäljitettävyydestä. Valmistuksessa käytetään puhtaita raaka-aineita ja laatua valvotaan tarkasti. Suomessa elintarviketeollisuus työllistää noin 38 000 osaajaa. Vastuuta kannetaan myös henkilöstön hyvinvoinnista, osaamisesta ja työskentelyolosuhteista.

Suomessa tehtyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste on 82 prosenttia. Käyttämällä kotimaisia raaka-aineita elintarviketeollisuus tukee myös alkutuotantoa. Voidaankin sanoa, että kaikki Suomessa valmistettu ruoka on lähiruokaa, joka pitää pyörät pyörimässä kotimaassa.

Tuotantoeläinten hyvinvointi on alalle tärkeää

Tuotantoeläinten hyvinvointi on lähtökohta kaikkien eläinperäisten ruokien ja juomien tuotannolle ja avain vastuulliseen sekä myös kannattavaan toimintaan. Eläinten asiallisesta hoidosta ja hyvistä kasvuoloista huolehditaan yhteistyössä tuontantoeläintilojen kanssa. Yritysten eläinlääkärit vierailevat tiloilla ja hyvinvointia seurataan erilaisten mittarien avulla. Lue lisää kohdasta Usein kysyttyä.

Ravitsevia tuotteita erilaiset tarpeet huomioiden

Elintarviketeollisuuden vastuullisuuteen liittyy myös kuluttajien hyvinvointi ja ravitsemus. Alan yritykset kehittävät ja tarjoavat tuotteita, jotka vastaavat monipuolisesti erilaisiin kuluttajatarpeisiin ja -arvoihin. Lue lisää Hyvinvointi-sivulta.

>> Vastuu ympäristöstä

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää